ön panjurdan giren çamurlu yapraklar!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onkyo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onkyo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
mustafakibaroglu.wordpress.com
arkadaşlar aracımı mecburen evin önüne bırakıyorum. işe servisle gittiğim için genelde sıklıkla hafta sonları kullanıyorum, bazen 4-5gün evin önünde sabit kalıyor aracım!

maşallah evin önünde bi akasya ağacı var yapraklarını aralık ayında döke döke anca bitirdi ama öyle bir ağaç ki yazın bile sürekli yaprak döküyor hatta ince çöp dallarınıda..

bu dallar yapraklar aracın resmen cam panjurundan motor içine kaçıyor kompresör hava ile kuruyken biraz temizledim ama geçen gün dikkat ettim silecek suyu deposunun bulunduğu bölüme fenerle baktım o bölme komple çamurlu yaprak dolmuş! ve yaş biçinde duruyor..

birşey yapamadım içim sızladı resmen :mad:

tazyikli su o bölgede zararlı olurmu ? artık kalıplaştığı ve çamurlaştığı için yaprak ve kirlerin hava ile çıkabiliceğini sanmıyorum :confused:

kendi çabalarımla o el giremeyecek bölgelerindeki yaprakları nasıl temizlerim ?

Düz mantık,önce kaputu açın sonra elinizle kıyıda köşede sıkışmış yaprakları bir güzel temizleyin.:) Uzun süre kalmış çamurlu yaprakları yıkamacı halleder.sık sık temizlik yaparsanız o kadar sorun olacağını sanmıyorum.Zaten dediğiniz gibiyse radyatörüde kirletmiştir yani petekleri tıkama ihtimali yüksek.Heryerine uzamıştır bunlar.

Siz iyisimi direk yıkamacıya gidin.

tam çıkaramadım neresi olduğunu varsa resim paylaşırmısınız ?

kırmızı ile işaretleiğim bölgenin aralarına

malesef oraya al girmiyor mesafe bir karış derinlikte ama el girmez :confused:

basınçlı köpüklü su oraya zarar verir mi ?

z10xebj00.jpg

En temizi o plastik kısmı, aküyü silecek suyu deposunu söküp temizlemek, daha kolay olur, tazyikli su tuttuğunuzda oradaki klima girişine su gidebilir, dikkat edin.

kırmızı ile işaretleiğim bölgenin aralarına

malesef oraya al girmiyor mesafe bir karış derinlikte ama el girmez :confused:

basınçlı köpüklü su oraya zarar verir mi ?

z10xebj00.jpg

o neya mobilet motoru sanki:rakir:

sakın oraya basınclı su tutturma beyın o plastıgın altında olabılır, vectra blerde orada cunku, orayı sokmek cok basıt kendın sokup temızleyebılırsın

Son düzenleme:
benim de ayni dertten muzdarip oldugum bir donem olmustu. yapraklar curumustu islana islana ve artik koku yapmaya baslamisti. berbat kokuyordu hatta ben orda curuyen pis kokan yapraklari fare olusu sanmistim bir donem. o plastik kapagin altinda polen filtresi vardir. o polen filtresini cok kolay sokebilirsiniz. sonra oraya bir bez koyun. hortumu alin oraya surekli su tutun ama yakindan tutun. ve o gosterdiginiz yerdeki hortum vardir. o hortuma yakin tutun ki hava kanalina su girmesin. onun disinda aku etrafina ozgurce su tutabilirsiniz. ayrica su deposunun etrafina hortumun ucunu bukerek basinc yaratip ordaki pisligi su ile atarsiniz. pislik ordaki bosluklardan patir kutur assagi akacak ve dusecek. ben 5 dakka su tuttum ozellikle aku ve su deposu etrafina. butun pislik parca parca dusmustu. birdaha koku falan yasamadim.

Geri