Ön Takımdan Gelen Sesler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan macit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

macit

Bilgi Girilmemiş
Dostlar merhaba,

1997 model Astra F, 5 kapı Hatchback bir arabam var.
Geçtiğimiz ay içerisinde ön takımdan gelen takur tukur sesler sebebi ile gittiğim serviste amortisörlerin değişmesi gerektiği sonucu çıktı. Bu ses değişim sonrası kalmadı. Araba yerden yükseldi, kasis ve tümseklersen geçiş güzelleşti vesaire...

Fakat şimdi nurtopu gibi başka seslerim oldu. Her zaman olmamakla beraber park halinde direksiyonun dönüş seyri esnasında, özellikle dönüş sonlarında ve fazlasıyla sağ taraftan sanki yay gacırdaması, takırdaması gibi ses alıyorum. Bu tekerlerin yere sürtmesi veya direksiyon kutusundan kesinlikle değil onu belirteyim. Direksiyonun da oldukça sertleştiğini ayrıca söylemeliyim. Belki bu sesle yürüyüş halinde de geliyor fakat ben duymuyorum. Amortisör değişimi yapan usta bu sesin normal olduğunu, direksiyonun da 1-2 ay içerisinde yumuşayacağını söylemekte.

Bu konudaki görüşleriniz benim için çok önemli.

Saygılarımla

z rotlarda sorun var kesin

Direksiyon pompasıdır.

kendisi sağtarafta bulunuyor ayrıca direksiyonum sert demeniz bu durumu destekler.

direksiyon turunun sonunda basınç by pass valfinden devir daime başlamadan baya yükselir sanırm seslerde bu esnada geliyor.

düz gidişte direksiyon fazla kullanılmadığından yüksek basınç oluşmaz dolayısı ile ses gelmez.

hidorlik direksiyon pompanızın kontrolü bence sorunun çözümüne büyük katkıda bulunacaktır.

Pompanın işinin ehli tornacılarda tamiri mümkün olduğu gibi çıkmacılardanda iyi kondüsyonda bir çıkması satın alınabilir.

torna ihtimalinde size masraf sökme takma ve hidrolik yağ ile beraber 150 civarı çıkabilir.

çıkma ihtimalinde ise bütçenizi 250 ytl gibi bir rakama ayarlamalısınız.

pompanızı bu şekilde kullanmak hayati tehlike oluşturmaz...

en kötü senaryoda bile sadece power desteğinden yoksun kalırsınız.

Geri