Öneriniz nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan thanatas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

thanatas

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar;
Bir süre önce yaklaşık 35 gün önce silindirler kurum bağlamış (bknz: http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=2930&highlight=kurum) bir daha olursa gel denilmişti (Servise bir sürü ustaya götürdüm)(Düşük devirde almıştım hatayı Motor ısınmadan).Şu anda bişey yok 98 yada 100 oktan benzin ve devirli kullanmam önerildi.Gene olursa motor dağıtılacak ve temizlenecek denmişti 400 YTL de masraf.
Bende birebir uydum şimdi sorun yok.Tıkır tıkır.. HAtta aracın ara ara yaptığı titreme bile gitti.
Sorum şu uzun yola çıkılırmı malum bayram geliyor 700 Km memleket yolculuğu planlıyorum. Sizce yola çıkmalımıyım yoksa çıkmamalımıyım?Yarı yolda kalırmı?Ben arızalanacak götüreceğim diye kullana kullana 1 ay geçti.Ne dersiniz ?

kardeş senın sorunun yolda bırakacak bırsey degıl ama senın arabayı en ıyı tanıyan en ıyı bılen sen degılsın en ıyı bılen o soken ustandır cunkı o herseyı gözuyle gördu.. burda bızım bırsey soylememız yanlıs olur sen ustanı ara o bılgı verır sana hemde yola cıkmadan mutlaka genel kontrol yaptır lıfte kaldır,, usta deneme surusu yapsın oyle cık.. ben bunu derım

Esasında araba Hazirandan beri bende. Bir kere teknik servise birde şahin opele götürdüm ankarada. Yani yapacağım şey o zaman tekrar şahin opele gidip "al bak bir usta" bunun bişeyi varmı demek...Aksi halde bir alternatifim yok.

hiç bişey olmaz bizimde aynı sorun wardı uzun yola gitmeden carbon clear yapıldı uzunyol (800km) boyunca en ufak bi sorun çıkmadı

Yola çıkmadan sen gene şahin opele git orda bir daha baktır bencede sorun kalmamıştırda genede kafan rahat olsun.

Gittim hiç bişey gerek yok dediler. Kurumu da atıyor o zaman dedi usta.Hatta binip baktı şöle bi gezdi.Biraz devirli kullan, devam et dediler.Carbon Cleaner'a gerek yok dediler.

Geçenlerde ben de benzer bi sorun yaşadım.Sabah okula giderken soğuk motora biraz fazla yüklenince araba silkeleye başladı ve arıza ışığı yandı.Servise (özel) götürdüm,usata tech2 ye bağladı ama hata no sunu hatırlamıyorum şimdi.Hemen benzin deposuna enjektör temizleyici katkıdan ilave etti ve çalıştırarak gaz verdi.Egzosdan baya siyah bi duman attırdı.O günden beri aracım sağlıklı bi şekilde çalışıyo maşallah ...

Ya bende katkı kullandıktan sonra (benzin aldığımda eklemiştim) fazla yüklenince motor tekledi. O benzin depodayken oldu zaten. Şimdi Devirli kullanıyorum (kitapçıkta önerilen 3000-3500 arası). Motoru ısıtmaya çalışıyorum. Biraz fazla gazla tabiki :)

thanatas' Alıntı:
Ya bende katkı kullandıktan sonra (benzin aldığımda eklemiştim) fazla yüklenince motor tekledi.
Hayret bende de tam aksine katkıdan sonra düzeldi ... :eek:

carbon clear oneririm 50 ytl ye seni bu gidecegin uzn yolda kafanin rahat kalmasını saglar bence tabiki ustana da sor en iyyi o bilir

Geri