OPEL 1.3 CDTİ MI yoksa 1.6 BENZİNLİMİ??ÇOK KARARSIZIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hemano5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce hangi kasa daha cazip

• ASTRA hb

Oy: 57 67.1%
  • ASTRA SEDAN

Oy: 28 32.9%

• Kullanılan toplam oy
    85

hemano5

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Dostlarım ben arabamı bu yaz değiştireceğim geçen senede kafama koyduğum model opel astra sedan fakat gel gelelim hangi motor seçeneği ni alayım karar veremedim kimisi az km yapıyosan dizel alma diyor,benzinli alma batarsın diyen var ne bilim ben iki aracıda test drive yaptım dizel de 6 ileri manuel beni baştan çıkartıyor tork 200 nm bana yeterli gibi ama seri ve atak bir araba istiyorum bide 1.6 nın beygiri yüksek otobana çıkmadım ama sanki ikiside kafa kafaya gibi açıkcası fikirlerinizi çokk merak ediyorum şimdiden teşekkürler ....

sevgilerle :help:

Ekli dosyalar

• image3.webp
    image3.webp
    2.7 KB · Görüntüleme: 72
Ben olsam 1.6 hb alırdım 1.3 torku yüksek ama 1.6 kadar seri değil gibi geldi bana ama tabiki uzun yolda falan denemek lazım ayrıca dizel astra ile benzinli astra arasındaki farka daha donanımlı benzinli almak daha mantıklı zaten çok yolda yapmıyormuşsunuz bence benzinli.

Açıkçası benim fikrim şöyle. Aracından ne beklediğin önemli. 1.3 CDTI 90hp bir astra 1.6 16v bir astradan çok yavaş kalmayacaktır bence. 1.6 16V in verdiği performans eğer seni tatmin edebiliyosa 1.3 CDTI al ekonominin tadını çıkar derim. Ancak ben dizel arabanın debriyajında ve direksiyonunda araba çalışırken titreme oluyo diye arabasını satan kişileride gördüm. Ne istediğine karar ver bence. Hem 1.3 CDTI alırsın üzerine chip yaparsın 115+ hp ve 235nm+ gibi değerlerde hem performans hem ekonomi bir arada güzel güzel binersin:)) ancak 1.6 16V yeni seri sanırım 115hp imiş ne yaparsan yap ciddi bir modifikasyon yapmadan aracın performansını arttıramazsın.
NOT: Benim görüşüm:)

Yeni aldım bende 1 bucuk ay oldu 1.6 Sedan kullanıcısı olarak tavsiye ederim benzinlisini çünkü çok araştırdım az kullanıyorum dizel kimse önermedi 2000 model opel astra 58.000km de sattım ne kadar az kullandığım burdan belli :D benzinli bakımı tamiri ve az kullanan için her zaman en iyisidir.Sedan 1.3 CDI test ettim kötü değil 1.6 da yakıt konusunda endişen varsa çok yakmasın illa diyorsan dizel al. Çünkü 1.6 çok kullanıyorsan şehir içinde çok yakıyor benzinli bide hp yüksek bi araç ama uzun yolda hiç sıkıntı yaratmaz.Dizel veya benzinli tam karar verdiğinde ne olursa olsun manuel al tam otomatik olmadığı için opeller sürüş zevkini öldürüyor ben otomatik şanzımanlarını beğenmedim.

Yeni aldım bende 1 bucuk ay oldu 1.6 Sedan kullanıcısı olarak tavsiye ederim benzinlisini çünkü çok araştırdım az kullanıyorum dizel kimse önermedi 2000 model opel astra 58.000km de sattım ne kadar az kullandığım burdan belli :D benzinli bakımı tamiri ve az kullanan için her zaman en iyisidir.Sedan 1.3 CDI test ettim kötü değil 1.6 da yakıt konusunda endişen varsa çok yakmasın illa diyorsan dizel al. Çünkü 1.6 çok kullanıyorsan şehir içinde çok yakıyor benzinli bide hp yüksek bi araç ama uzun yolda hiç sıkıntı yaratmaz.Dizel veya benzinli tam karar verdiğinde ne olursa olsun manuel al tam otomatik olmadığı için opeller sürüş zevkini öldürüyor ben otomatik şanzımanlarını beğenmedim.

dizel sedanda easytronic şanzıman yokda benzinlide var ben bu şanzımanı sport konumunda kullandım bayağı hoştu bilmiyorum 20 yıldır manuel kullanıyorum bende bideğişiklik olsun diyorum dizel alırsam manuel benzinli alırsam otomatik

seri ve atak istiyorsan 2 motor seçeneğide seni kesmez. 1.3 CDTI ile 1.6 benzinli motorun kabaca farkını sorarsan, benzimli motor kalkışta doğal olarak daha seri, cdti biraz ağır.. ama araç yürüyüşe geçtikten sonra cdti daha istekli ve keyifli...

kısaca illa 2sinden birini alacaksan;

- çok gezicem ve kalkıştaki ağırlık sorun olmaz diyorsan, ekonomiyi de düşünerekten CDTI ( şunu da rahatlıkla söyleyebilirim opelim 13. CDTI yüksek hızlarda 1.5 DCI megandan daha iyi bir motor)

- az gezicen ve illa benzinlinin kalkış seriliğini istiyorum diyorsan: 1.6 benzinli motor
---------------------------
ksalara gelince, tek kelime sedan derim.

Bence benzinli alın eğer performans dışında düşünürsek dizelin masrafı daha ağır ve şuanda benzin ve mazot fiyatları arasında az bi fark var gibi.

bu arada geçen ramazan bayramında 1000km yol gidip geldim. 100 km hız sabitliyici ile 4 lt ort. yakıt yaktı. bu çok iyi bir değer. ama arkadaşların dediği gibi ne istediğine tam bir kara ver önce, serilik herşeyden daha önce diyorsan benzinli al.

bence kesinlikle dizel al , kalkışta ağır biraz ama yakıttada cdtı çok cimri , ben bu yaz ankara dan datcaya giderken klima açık 1032 km yol yaptım 1 depoyla ;)

walla bende 1.6 twinport wardı 1.3 cdti ler yanıma ne kalkıs ne uzun yol yaklasamıyolardı bile bide benim ki ids plustı onunda cok büyük yararını görmedim deil.Ekonomi istiosan 1.3 cdti yani senede 15000 km civarı yapıorsan eğer mantıklı yok yapmıyosan bence 1.6 ids paketli bence cok ideal

Geri