Opel Astra 2005 Elegance IDS+ arızası

mustafaksu24

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar.

Öncelikle herkese hayırlı günler dilerim. Yaklaşık 1 ay önce başıma tatlı bir bela aldım. (Opel Astra 2005 Elegance :D )

Aracımda bir sorun yaşıyorum. Bunu sizlerle paylaşmak ve aynı sorundan birileri yaşadıysa bilgilerine danışmak isterim.

Arabamın ıds+ ışığı yanıyor. aracım normalinden çok daha sert olması aslında beni rahatsız eden. Erzincanda yetkili servis yoktur özel servise gittim. amartisörlerimin herhangi biri patlamış olabilir dedi. arabayı kaldırıp hepsini kontrol etti ancak hepsinin sağlam oldugunu söyledi. Ve bu sistem hakkında çok detaylı bilgiye sahip olmadıklarını belirtti. Bende kendim yaklaşık 1 haftadır araştırmalar yaptım bu sistemle ilgili ve bu sistemin beyninin arabanın neresinde oldugunu buldum. Beyni sokturup bi elektrikçiye goturdum içindeki devrelere baktı ancak bi sorun göremediğini söyledi. Ve ids plus özelliği olan baska bi asrtra bulabilseydim onun beynini benim aracıma takarakdeneme yapacaktım ama bulamadım. ayrıca benim arabadaki cdc beyni sadece ıds suspansiyonunu kontrol ettiğini dusunuyıotrdum ancak o beynin sokerini çıkartınca araba hiç çalışmadı. Sizce ne yapmalıyım. Ustam bu sistemi komple iptal edelim arabaya ids plus ozelliği olmayan 4 amartisor atalım diyor. sizce ne yapmalıyım.

sanırım bilen yok .:(

Oldukça teknik bir konu..şükrü bey ancak fikir verebilir bildiğim kadarıyla.öncelikle arıza kodu ne diyor ? Amortisörlerin sağlam olduğundan ve soketlerinde temassızlık varmı temizlik yaparak soketleri başlayabilirsiniz.arıza koduna bakarak da hareket etmek lazım.tahminim soket temassızlık gibi bişey olabilir toz çamur temassızlığa sebep olabilir soketlerine bakın bi

Sony Z5 cihazımdan gönderildi

arıza koduna nerden bakılacagını bilmiyorum.

Sizce ne yapmalıyım demişşiniz??
Konu cokk teknik bir konu bence o aracın IDS özelliğini iptal etmeyin cünkü dogru calıstıgında güzel bir extra donanım..Ayrıca baska bir aracın IDS ünitesi sizin araca takılırsa kodlanması gerekebilir bulsanız bile calısmayabilir..
Soketlerde de sorun yoksa baska yakın bir şehirde bu işi bilen bir servise götürme olanagınız varsa iptal ettirmekten daha iyi

Aracı bir serviste OPCOM yada tech2 ye bağlayın arıza kodlarının fotosunu atın buraya yorum yapayım.

IDS+ yada CDC sadece amortisörleri kontrol etmez. Direksiyon pompası ,motor beyni , şanzıman beyni (otomatik araçlarda) , ESP de dahil olmak üzere bir çok veriyi işler ve aracınızı anlık olarak kontrol eder .

Kendi ECU suna bağlı , 3 adet ivme , 2 adet hız sensörü , 4 adet amortisör selenoidi vardır . Bunlardan her hangi birindeki bir hata sistemi komple bozabilir .

En çok amortisör patlaması sorunu var .

Dediğim gibi arıza kodu sonrası yorum yaparım ancak .

Geri