Opel Astra Active Select Merak Ettiklerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

canex

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba, 2011 ya da 2012 opel astra yeni j kasa active select 1.4 turbo sport(140hp) almayı düşünüyorum. yalnız araç ve özellikle şanzıman hakkında ögrenmek istedigim birkac sey var ?

1. En cok merak ettigim sey yokuşlarda geri kaçırıyormu yoksa tam otomatik mantığıyla arac sabit bir şekilde kalıyormu yokuşta ?

2. ֖rnegin aracı yokus asagı park etmek istedigimizde arac geri vitesde olsa dahi öne doğru bir kayma oluyor mu ?

3. Yokusda giderken vites degistiği anda herhangi bir yıgılma oluyor mu ?

4. Vites gecisleri nasıldır rahatsız edecek sekilde hissedilir mi ?

Bu aracla ilgili ve bilgi ve tecrübe sahibi olan arkadaslar bilgilendirme yaparlarsa sevinirim  :)

Ynt: Opel Astra Active Select Merak Ettiklerim

canex link' Alıntı:
Merhaba, 2011 ya da 2012 opel astra yeni j kasa active select 1.4 turbo sport(140hp) almayı düşünüyorum. yalnız araç ve özellikle şanzıman hakkında ögrenmek istedigim birkac sey var ?

1. En cok merak ettigim sey yokuşlarda geri kaçırıyormu yoksa tam otomatik mantığıyla arac sabit bir şekilde kalıyormu yokuşta ?

2. ֖rnegin aracı yokus asagı park etmek istedigimizde arac geri vitesde olsa dahi öne doğru bir kayma oluyor mu ?

Bu aracla ilgili ve bilgi ve tecrübe sahibi olan arkadaslar bilgilendirme yaparlarsa sevinirim  :)
1. Yokuslarda geri kacirmiyor  cok asiri yokus varsa frenden ayaginizi cekince 5-6 saniye sonra hafiften geri kayiyor ozamana kadarda zaten gaza basmis oluyorsunuz. Normal yokusta ben frene bile basmiyorum araba oldugu yerde duruyor.
2.yokus yardim var aracta 5-6 saniye sizin yerinize fren yapiyor
3.yigilma yari otomatiklerde olur astra lar tam otomatik problem yok yani
4.vites gecisleri sarsintisiz.
Umarim yardimci olabilmisimdir.

B֜LENT link' Alıntı:
1. Yokuslarda geri kacirmiyor  cok asiri yokus varsa frenden ayaginizi cekince 5-6 saniye sonra hafiften geri kayiyor ozamana kadarda zaten gaza basmis oluyorsunuz. Normal yokusta ben frene bile basmiyorum araba oldugu yerde duruyor.
2.yokus yardim var aracta 5-6 saniye sizin yerinize fren yapiyor
3.yigilma yari otomatiklerde olur astra lar tam otomatik problem yok yani
4.vites gecisleri sarsintisiz.
Umarim yardimci olabilmisimdir.

yardımcı oldunuz tabiki :) tesekkürler bülent bey..

canex link' Alıntı:
yardımcı oldunuz tabiki :) tesekkürler bülent bey..
045thumbsup 045thumbsup

canex link' Alıntı:

Bu saydığınız konular tek kavramalı robotize şanzumanlarda yaşanıyor ama AS şanzumanlarda bunların hiçbirisi yaşanmaz . AS klasik tork konvektörlü tam otomatik bir şanzumandır , çok konforlu ve sorunsuzdur ama yakıt tüketimini ciddi sayılabilecek bi oranda da yükseltir. :)

Geri