opel astra G Airbag ışığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brathard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

brathard

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Herkeze selam yeni bir opel sorunuyla karşınızdayım. Geçen gün arabamdan indim ve akşam bindiğim zaman airbag ışığının sönmediğini gördüm :rolleyes: sabah servise uçarak gittim ve hatayı sildiler 1 hafta geçti gene o ışık karşıma çıktı :mad: tech ten baktılar sürücü kaltuğu kemer gergisinden geldiğini belirtti ordakiler değiştirecez yada onu iptal edecez dediler dirençle iptal ederseniz airbag çalışacakmı die sorduğumda hayır çalışmaz dediler sıfırı 350 ytl altı üstü bi gergi :kop: bunun daha basit bir şekli varmı şase felan yapma durumu varsa elektrikçimle parçalıyacaz bakacaz eğer bozulurda tamiri olmaz derseniz 350 tlyi bayılacaz :)

altı üstü bi swich var içinde. zaten muhtemelen o kablo koltuk altında bi yerde kopmuştur. ondan veriyordur uyarıyı.. bence o iki kablo direk kısa devre bile yapılabilir. devamlı airbağ devrede olur :):)

Parça değişimine gerek yok. direnç vs atıp iptal etmesinede gerek yok.
Gergide sorun yok sonuçta.
Koltugun altında soket var. soket zamanla ya gevşemiş yada oksitlenmmiştir. temizlenir düzelir.
Kontak açıkken koltugu mecbur kalmadıkça ileri geri oynatma.

bende de yanıyor .söndürdüm peşine bidaha yanıyor.koltuğu sökeceğiz falan dediler.bende kabul etmedim.kronik sorunmuş bunlar.astra g de öğrendim bunları.
Yol bilgisayarı sönük.
airbag yanıyor.
çıtırtı sesleri
uğultulu klima kompresörü
abs hemen devreye girme
lpg li ise gazda güzel çekiş,benzinde yığılma vb

Bir de yıkamacıya gittiğinizde sağdaki koldtuğu kendiniz yavaşça en geri pozisyona alıp öyle teslim edin. Bir ileri bir geri ondan kaynaklanıo çoğu zaman.

Bende de ayni sorun vardi.

Bir elektrikci, koltuk altindaki bu socketler deki baglantilari yeniledi ve bir kismini da lehimledi.

Sorun cozulmus gorunuyor.

Ama Airbag ler halihazirda calisir durumda mi bundan emin olamiyorum.

Simdi Op-Com aldim.
"Active" mi degil mi anlamanin bir yolunu bulmaya calisiyorum.

Bilenlerden bir tavsiye lutfen..

Son düzenleme:
sorun büyük ihtimalle cengiz abinin dediği gibi koltuğun altındaki soketlerde lehimlerseniz elektrikçinizle düzelecektir.gergi öyle basit bir mekanizma değildir fiyatı normal bence kaza anında kemeri aşağı doğru çekme gibi bir özelliği var eğer daha önceden airbagler açılmışsa gergiyi değiştirmeniz gerekir zaten

beyler sorun direnç atılarak çözüldü. soket sapasağlam kablolar sağlam gerginin içini açamadığımız için içinden bir şase olabilir ama açılırsa bidaha toplanmıyor :D şu anda direnç sayesinde ışığı söndürdük airbag ler çalışır dedi elektrikçi sizce ?

Çalışmaz bence, Allah gerek etmesin...

Vay arkadaş bu nasıl mantıktır? Bence başka alternatifler düşünülmeliydi.

Aynı problem bende de vardı serviste hatayı sildiriyordum tekrar yanıyordu. Sürücü koltuğu altındaki airbag kabloarından bir tanesi kırılmış. Yanılmıyorsam 80 TL ye onu değiştirmişti. 2 senedir bir problem yok şükür.

Geri