Opel Astra G Rolantinde Devir dalgalanması

ckaracaev

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhabalar,

2001 Model Opel Astra G kullanıcısıyım, Lovato marka LPG kullanıyorum.

5 dk önce yaşadığım olayı anlatayım; arabayı 3 km uzaklıktaki üniversite otoparkına bırakmak için evden çıktım, Şile yolunda 120-130 km'ye kadar çıktım sorunsuzca 2 km sonra üniversiteye giden yan yola girince 40/50km bandına yavaşladım tümseğ gelmeden de boşa aldığımda stop etti kendi kendine, tekrar çalıştırdım ve devam ettim. Ondan sonra da arabayı otopark'a park ederken rolantide devir dalgalanması olduğunu farkettim, ve devir dalgalandığı zaman ekranın parlaklığı da artıp azalıyordu. Sonra stop edip çalıştırınca problem kalmadı ama sorunum ne olabilir?

LPG'ye geçiş, LPG'de marş basması ve LPG'de kullanımda bir sorun yok ancak kafamı kurcalıyor. Eylül Ayında LPG ayarını yaptırmıştım ondan mı kaynaklanıyor acaba?

Son düzenleme:
Unutmadan sorayım benzinde yapıyor mu bu arızayı?

İnşallah sorun daha küçük bir şeyden çıkar,ama eğer şarj dinamosu ise internette yedek parça satan sitelere bir bakın,fiyat konusunda az çok fikir sahibi olursunuz.
Su sitede var mesela linki:
http://www.***********/Opel-Astra-G-Sarj-Dinamosu-Delco-Remy,PR-2697.html
Ama tam olarak arızanın sebebini bulmadan hemen şudur,budur diye yönelmeyin.Tam tespiti sağlansın.
Ayrıca gördüğüm kadarı ile İstanbul'da ikamet etmektesiniz,parça konusunda aksaray'da epey parçacı mevcut,oradan da sormanızı tavsiye ederim.

Unutmadan sorayım benzinde yapıyor mu bu arızayı?

İnşallah sorun daha küçük bir şeyden çıkar,ama eğer şarj dinamosu ise internette yedek parça satan sitelere bir bakın,fiyat konusunda az çok fikir sahibi olursunuz.
Su sitede var mesela linki:
http://www.***********/Opel-Astra-G-Sarj-Dinamosu-Delco-Remy,PR-2697.html
Ama tam olarak arızanın sebebini bulmadan hemen şudur,budur diye yönelmeyin.Tam tespiti sağlansın.
Ayrıca gördüğüm kadarı ile İstanbul'da ikamet etmektesiniz,parça konusunda aksaray'da epey parçacı mevcut,oradan da sormanızı tavsiye ederim.

İlginiz için teşekkür ederim, ilk defa yaşadım bunu benzinde de denerim yarın.

fakat şarj dinamomda çok büyük problem olduğunu düşünmüyorum biraz araştırdım da, direksiyonum sertleşmiyor ya da arıza lambam yanmıyorve hareket halindeyken problem çıkartmıyor. komple değiştirmek yerine diyot tablası ya da kömür değişecektir diye düşünüyorum eğer problem şarj dinamosundaysa.

Estağfurullah ben teşekkür ederim.
Denemelerinizi yaptıktan sonra aynı sorun devam ederse o zaman güvendiğiniz bir ustaya gösterin.
Ben iş bilmeyen ustalardan çok çektim,çok param gitti insafsızlara.
İnşallah ufak birşeydir sorun hemen hallolur.

Estağfurullah ben teşekkür ederim.
Denemelerinizi yaptıktan sonra aynı sorun devam ederse o zaman güvendiğiniz bir ustaya gösterin.
Ben iş bilmeyen ustalardan çok çektim,çok param gitti insafsızlara.
İnşallah ufak birşeydir sorun hemen hallolur.

Teşekkürler, olmadı kartal oto sanayide hemşerim ve uzaktan akrabamız olan bir abim var, ona götüreceğim. devir dalgalanması değil fakat arabanın stop etmesi problem yarattı bende, neden oldu acaba ya da ilgisi var mıdır? şarj dinamosuyla.

Elbette şarj dinamosunda oluşabilecek bir sorun böyle bir durum ortaya çıkarabilir,siz aydınlatmada da dalgalanma var deyince ordan geldi aklıma şarj dinamosu.
Sağlam bir baksın ustanız,en azından aklınızda şüphe kalmamış olur.
Bir arkadaşımda Astra G 1.4 var 2004 model,onda da buna benzer bir durum oluşmuştu.Onun sorunu LPG'den kaynaklı çıkmıştı.O sebeple bir de benzinde denemenizi önerdim.
Benzinde de durum aynıysa;artık ustanız problemi çözecektir inşallah.

Geri