opel astra h kasa kalorifer soğuk üflüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan heahrock
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

heahrock

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
malum havalar soğudu dijital klimanın derecesini arttırdım. baktım sıcaklık gelmiyor. son konuma "hı" getirdim yine soğuk üflüyor. bulunduğum ilde opel servisi yok. her ustaya da elletmek istemiyorum. büyük ihtimalle sıcak soğuk klapesi kırıldı. nasıl çözüm bulabilirim. teşekkürler

petek tıkanmıştır.temizlenebilir ama tavsiyem değişim

basit bir tıkanıklık da olabilir , conta dan da yapabilir. Bakmak lazım.. motor suyunuza bakın yağ karışmış mı? eğer motor suyunuz normal ise ve araba hararet yapmıyorsa tıkanıklık olabilir. benim başıma megane de gelen bir olay da var onu da söyleyeyim. aracı yeni almıştım ve araç bir türlü ısınmıyordu. doğal olarak da soğuk üflüyordu. baktık ki termostat düz bağlanmış yani sürekli devir daim yapıyor.. eğer yukarıda yazılanlar değilse termostata da bakmanızı tavsiye ederim..

Basit bir tıkanıklık olsa az da olsa biraz ılık hava gelmezmiydi. Bu sanki tamamen dışarıdan gelen havayı içeriye gönderiyor.
Kaputun altından içeriye giden iki boru da sıcak yani sıcak su kaloriferin içinden devirdaym yapıyor sanki. Kendim öğretmenim bu yüzden çokta anlamıyorum.
Bu kalorifer peteğinin değişmesi için göğüsün sökülmesi gerekiyormu?

Büyük olasılıkla kalorifer klapesi kırılmıştır. Servis kalorifer kazanını komple değiştirdiği için 4000-5000 lira gibi bir fiyat çıkarır. Bu konuda bende dahil çok mağdur insan var. Eliniz yatkınsa kendiniz direksiyon tarafından müdahale ederek sıcağa sabitleyebilirsiniz. Eliniz yatkın değilse sorunun kesin klapeden olduğunu öğrendikten sonra bir ustaya sabitlettirebilirsiniz. Yazın sıcağa, kışın soğuğa olacak şekilde. Bunu geliştirip tamir eden usta da var bulabilirseniz.

Tabiki bu görüşüm termostat, devirdaim, kalorifer peteği iyice kontrol edildikten sonra yapılması gerekir.

Saygılar...

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
Elim yatkındır sanayi de büyüdük sayılır. Direksiyon altındaki plastik muhafazayı çıkardıktan sonra sıcak soğuk ayarıyla oynadığımda çalışa bir motor var. bu motoru söküp arkasında kalan kısımda mı bir müdehalede bulunmam gerkiyor. tam yerini ve nasıl yapacağımı söylerseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.....

İki boruda sıcaksa klapedir.

Sony Z5 ile gönderildi

Geçen hafta benim başıma geldi hocam ustaya götürdüm klape kırılmış servis 3.600 tl dedi tüm sistem değişiyormuş ustam ise 500 tl ye hallederiz dedi göğüs yarım sökülüp o parça değişecek Ankara da isen usta bilgisi paylaşabilirim

Malesef Ağrıdayım. idareten sıcağa alabilsem yaz tatilinde memlekete döndüğümde yaptırırım....
Bugün sıcak soğuk klapesini çeviren motoru yerinden söktüm. Delphi marka motor sorunsuz çalışıyor. klapenin olduğu yuva da hiç yıpranmamış fakat ev anahtarının ucunu sokup çevirdiğimde boşa dönüyordu. biraz daha oynayınca yuvayı kaloriferin iç bölgesine düşürdüm. Acaba o kısım açılabiliyor mu? Açılırsa klapeyi de bir şekilde idareten yapabilirim.
İlginiz için Teşekkürler.....

Hocam yolcu tarafından torpidonun altından solundaki aralıktan bakarsan kapağı orada görürsün yönünü değiştirmen yeterli eğer yapamam dersen Elektrikciye götürüp tarif edersen yapacaklardır. havalandırma ve radyonun arkasına düşüyor.

Geri