Opel astra hb enjoy spor paket easytronic

Astrafiko

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar arabamı yeni aldım. (26,500TL) otomotik vitesi ilk defa kullanıyorum gerçekten rahatmış. Bu araçla ilgili görüşlerinizi paylaşabilir misiniz ? nelere dikkat etmeliyim, bakımlarını ne aralıkta yaptırmalıyım vb. Araca tüp takdırsam mı bu konuda kararsızım. Ancak işim gereği aracı haftada bir uzun yola çıkarmak zorundayım (250-300km) cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Arkadaşlarasıl merak ettiğim, (Opel astra hb enjoy spor paket easytronic 1,6 ) kaç binde bakımları yapıldığı; ben aracı 59.000 aldığım sadece ön frenleri değitirdim (ekspertiz raporuna göre) başka nelere dikkat etmeliyim örneğin Triger kayışı ne zaman değişmesi gerek vb.

triger seti için şu konuyu incele güzel bilgiler var..

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=75247

triger hakkında benim görüşüm ise 4 yılın sonunda değiştirmek..

her nekadar bakımlı oldugu söylensede bence rutin bakımlarını yaptır. yağ, yağ filresi, bujiler, hava filtresi, polen filtresi..

Lastiklerin durumunada bak yada biyere göster.. Lastiklerde cok önemli.

cevabınız için teşekkürler hsnmsn, aracın eksepertiz raporunda değişen yok yazıyordu, bu trigerin değişmediği anlamına mı geliyor acaba en iyisi aracın ilk sahibini bulup bu konuyu öğrenmek ve en kısa sürede trigeri değişmek...

Değişen yok demek; aracın kaportası ile ilgilidir.
Bakımda en önemlisi, Triger seti değişmemişse mutlaka değiştir, ayrıca lastikler çok önemli ömrü bitmişse değiştir.
LPG ye gelince, arcı haftalık uzun yolda kullanacaksan gereksiz diye düşünüyorum.Zaten aracınız uzun yolda 100 km de 6 LT civarı benzin yakar ki, bu da makul bir değerdir.

değişen yok demek aracın kaportasında herhangi bir parçanın değişmediğini anlatmaktadır...

Aracın ilk sahibini bulmana gerek yok, tanıdıgın güvendiğin bir motor ustasına göster onlar anlar.. Ama işimi garantiye alayım diyosan bir yetkili servise göster.. He şuda var eger ki servisdeki elemanlar sizin bsey bılmediğinizi anlarsa eger '' abi trigerin değişmesi lazım, vakti gelmiş '' der :D Para tuzağı yani :D servislerde böle şeylere cok rastlanır :D :D

arabayı bir bakım yaptır.. 100bine kadar rahat olursun

Değerli arkadaşlar cevaplar için teşekkürler, aracım 59 binde, ilk sahibine sordurdum triger değişmemiş... En kısa sürede yaptıracağım. Bu arada ön frenleri değitirdim (85TL) 4 Kışlık lastiği yeni aldım (500TL) Bizim buranın yolları (bu sıralar karlı ve buzlu) yol bilgisayarı ortalama 8.4 yakıt tüketimi gösteriyor, yazın bu değer düşer mi aynı mı kalır, kışın hava koşullarından yakıt tüketimi sanırım daha fazla oluyor.
Bir de şunu merak ediyorum, easytronic viteslerde manuel de mi yoksa otomotik mod da daha çok yakar? (Opel astra hb enjoy spor paket easytronic 1,6)
Ayrıca easytronic viteslerde en çok neye dikkat etmek lazım, teşekkürler...

Kışın yakıt tüketimi artar.. Bencede ılk işin triger değiştirmek olsun..

Otomatik viteslerin manuellere göre bıraz daha fazla yaktıgı söylenır ama tam bılgım yok...

Geri