Opel Astra j 2012 klima ve kalorifer kokusu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ondort
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ondort

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaslar merhaba aracimda klimayi ve kaloriferi actigimda agir bi koku geliyor boyle beklemis bi su kokusu gibi bu sonaxin klima bakteri temizleme spreyini siktim fayda etmedi ve ayrica klmayi uzunsure acik kaldiginda aractan su tahliyesi gerceklesmiyor yada ben goremedim bu sorunu nasil cozerim yolda giderken kokudan bayilacam yoksa :-)

Aracınızın polen filtresini değiştirmeniz gerekiyor. Özellikle klima kullanımında olan bir sorundur bu, klima devredeyken gelen nemli hava polen filtresini nemlendirir. Aracımızı stop ettikten sonra bu nem maalesef koku yapmaya başlar. Aracımızı ertesi gün vs çalıştırdığımızda bu çekinilmez koku başlar. Klimayı devreye alıp 5-10 dakika çalıştırırsanız koku bir süre sonra kesilecektir. Ancak kesin çözüm polen filtresini belirli aralıklarla değiştirmek olacaktır.

Aracın kokudan dolayı polen filitresini değiştirdim dediğiniz gibi 5 10 dakka calıstıktan sonra koku azalıyor ama problem polen filitresinde değil acaba kapsamlı bir klima bakımına mı sokmak lazım.

Kapsamlı bakım denilen olay havalandırma bölümlerinden içeriye sprey sıkıyorlar. Çözüm olarak belirli bir süresi var bir süre sonra tekrar nüksediyor. Baktırmanızda fayda var en azından bu seneyi temiz şekilde atlatırsınız ancak seneye yine yapacaktır aynı şeyi diye düşünüyorum.

Geri