Opel Astra J Sport Model için Lastik Önerisi

burakcyln0026

Kayıtlı Kullanıcı
03-Afyonkarahisar
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar cümleten iyi forumlar . Konuyu yanlış yere açtıysam moderatörler konuyu ilgili yere taşırsanız çok sevinirim.

Aracım 2015 Astra J Sport Sedan modeli.Mevcut kullandığım yazlık lastikler 225/50/17V ebatındadır. Açıkcası aracın süspansiyonundan çok ta memnum değilim.Aracın ağırlığına göre 50 yanak lastikler biraz süspansiyonu zayıflatıyor gibi geliyor bana kullanırken.Aracıma kışlık lastik almayı düşünüyorum.Sizce 225/50/17 ideal midir ? Açıkcası 225/45/17V yada 215-205/45/17 V yada H model lastik alsam süspansiyonu daha da iyileştiri mi diye düşünmekteyim.Mevcut aracınızda hangi ebatlarda lastik kullanıyorsunuz ? 45 Yanak kullanan var mıdır ? Deneyimlerinizi ve tecbürelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Üstadım Astra J sedan aracıma 17 jant 50 yanak yerine 55 Yanak lastik taktım. Eski B8 Passat aracımdan kalma 17. 55. 215 Michelin primacy 4 Yazlık lastikleri taktım.

- Süspansiyon Yumuşadı

- Aracın altı Yükseldi

- Teker çapı artınca 3 km GPS hızı arttı

- Gerçek hız artınca 6. Vitesi uzadı Yakıt Düştü!

Özellikle Astra Sport paket Araçlar diğer donanımlara göre farklı süspansiyon Ayarlarına Sahiptir.

Arka Watt bağlantısı haricinde Altı yere daha yakındır ve Süspansiyon biraz daha Serttir. 16" jantlı edition paketler Sport versiyona göre kesinlikle daha Yumuşaktır.

Bu araçlarda Kaliteli lastik kullanılmalıdır. Michelin Pilot Sport 5 serisinde 215. 55. 17 ebatı mevcuttur. Goodyear Eagle Sport 2 yine güzeldir. Goodyear F1 Asymmetric 6 serisinde en yakın 225. 55. 17 ebatı bulunmaktadır.

Continental ürün gamında bu ölçülerde Sport lastik Yoktur. Fakat Kış lastiğinde Continental WinterContact tercih edilebilir.

Yük endeksi 97-98 idealdir. Çünkü Astra J fazlasıyla Ağır bir araçtır.

Hız endeksi W yada Y olmalıdır. Yüksek süratlerde Yaz sıcağında daha güvenlidir. W lastik 270 km Y lastik 300 km hıza kadar destekler.

Son düzenleme:
Üstadım Astra J sedan aracıma 17 jant 50 yanak yerine 55 Yanak lastik taktım. Eski B8 Passat aracımdan kalma 17. 55. 215 Michelin primacy 4 Yazlık lastikleri taktım.

- Süspansiyon Yumuşadı

- Aracın altı Yükseldi

- Teker çapı artınca 3 km GPS hızı arttı

- Gerçek hız artınca 6. Vitesi uzadı Yakıt Düştü!

Özellikle Astra Sport paket Araçlar diğer donanımlara göre farklı süspansiyon Ayarlarına Sahiptir.

Arka Watt bağlantısı haricinde Altı yere daha yakındır ve Süspansiyon biraz daha Serttir. 16" jantlı edition paketler Sport versiyona göre kesinlikle daha Yumuşaktır.

Bu araçlarda Kaliteli lastik kullanılmalıdır. Michelin Pilot Sport 5 serisinde 215. 55. 17 ebatı mevcuttur. Goodyear Eagle Sport 2 yine güzeldir. Goodyear F1 Asymmetric 6 serisinde en yakın 225. 55. 17 ebatı bulunmaktadır.

Continental ürün gamında bu ölçülerde Sport lastik Yoktur. Fakat Kış lastiğinde Continental WinterContact tercih edilebilir.

Yük endeksi 97-98 idealdir. Çünkü Astra J fazlasıyla Ağır bir araçtır.

Hız endeksi W yada Y olmalıdır. Yüksek süratlerde Yaz sıcağında daha güvenlidir. W lastik 270 km Y lastik 300 km hıza kadar destekler.
Değerli yorumlarınız için teşekkürler.Lastik yanağı arttıkça lastiklerin eni küçülüyor 55 yanak lastik nasıl süspansiyonu daha da iyileştiriyor anlamadım doğrusu ben 45 yanak düşünme sebebim lastiklerin yanağının enini büyütmek aslında.Aracin yere bastığı yükü eni yükselterek süspansiyonu iyileştirmek için böyle düşünüyoruldum ama tecrübenizi de hafife almamak lazım tabiki.Good year ultragrip 8 diye bir modeli var onlara bakıyordum ama dediğiniz lastikleri de bir arastiricam.

• Beğen
Tepkiler: turbo_j
Değerli yorumlarınız için teşekkürler.Lastik yanağı arttıkça lastiklerin eni küçülüyor 55 yanak lastik nasıl süspansiyonu daha da iyileştiriyor anlamadım doğrusu ben 45 yanak düşünme sebebim lastiklerin yanağının enini büyütmek aslında.Aracin yere bastığı yükü eni yükselterek süspansiyonu iyileştirmek için böyle düşünüyoruldum ama tecrübenizi de hafife almamak lazım tabiki.Good year ultragrip 8 diye bir modeli var onlara bakıyordum ama dediğiniz lastikleri de bir arastiricam.

Tam aksi yanak inceldikçe konfor azalır. 45 yanak lastiğin %45 oranına sahip yanak kalınlığı demektir. 65 yanak lastiklere bakarsanız durum daha iyi anlaşılır. Lastik TOMBUL durur jant ufak görünür.

Goodyear Ultragrip Kış Lastiğidir. 8 en son versiyonudur gayet Başarılıdır.

lastik yanağı kalınlaştıkça lastik darbeyi daha fazla sönümler, bu da konfor hissini artırır. Ama bildiğim kadarı ile yol tutuşuna negatif etkisi oluyor. marka olarak bridgestone blizzak serisine'de bakabilirsiniz. Test sonuçları çok iyiydi

Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Evet Bridgestone Blizzak da başarılıdır. Japon lastikleri içerisinde en iyisidir. Ardından Yokohama ve Hankook gelir.

Tombul lastikler biraz yana Yatmaya neden olabilir yol Tutuşunda büyük bir Sorun yaratmaz.

Otobüs Kamyon lastikleri bilindiği üzere 80 Yanaktır. F1 Araçları da aynı şekilde aşırı Tombul Lastikler kullanır.

Dolayısıyla 55 Yanak lastik Anadolu yollarına daha uygundur.

45 yanak ince lastikle çukura sert girerseniz jantınız kolayca hasar görebilir.

• Beğen
Tepkiler: burakcyln0026
Evet Bridgestone Blizzak da başarılıdır. Japon lastikleri içerisinde en iyisidir. Ardından Yokohama ve Hankook gelir.

Tombul lastikler biraz yana Yatmaya neden olabilir yol Tutuşunda büyük bir Sorun yaratmaz.

Otobüs Kamyon lastikleri bilindiği üzere 80 Yanaktır. F1 Araçları da aynı şekilde aşırı Tombul Lastikler kullanır.

Dolayısıyla 55 Yanak lastik Anadolu yollarına daha uygundur.

45 yanak ince lastikle çukura sert girerseniz jantınız kolayca hasar görebilir.
Ya ben lastik yanağını numara arttıkça inceliyor sanıyordum tam tersiymis galiba 55 yanak lastik alacağım verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim

• Beğen
Ya ben lastik yanağını numara arttıkça inceliyor sanıyordum tam tersiymis galiba 55 yanak lastik alacağım verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim
Arkadaşlar an itibariyle lastiktikçiden geliyorum.Aldığım lastikler

Goodyear UltraGrip 8 Performance 225/50R17 98V XL M+S FP​

Gittiğim lastikçi arkadaşlar biraz istişare yaptık.Ben 55 yanak lastik takmak istediğimi söyledim.Lastikçi tecrübe sabit arabanın yol tutuşunu ciddi anlamda bozacağını ve rot balansının zamanla bozulacağını ve jant yanaklarının zamanla oksit yapacağını söyledi.Bende ısarla mevcut lastiklerimde mutlak bir süspansiyonun kötü olduğunu söyledim.Lastikçi üzerindeki lastiklerin Pirelli olduğunu üretim gereği hangi yanak olursa olsun sert olduğunu ve süspansiyonun markanın bozduğunu söyledi.Bu arada lastikçi good year satmıyor petlas bayisi arkadaşlar kendisi beni başka bir dükkana yönlendirdi.Aracın mevcut ağırlığı 1400kg olduğunu ve Lassa Pirelli gibi markaların her nekadar yerli de olsa yumuşak lastik olmadığını söyledi.Böylece Goodyear bayisinin yolunu tuttum ve yukarıdaki belirtiğim lastikleri aldım.Eve gitmeden önce bir 20km falan uzun yolda biraz çukurlarda denedim.Adam yerden göğe kadar haklı çıktı arkadaşlar.Süspansiyon ciddi anlamda düzeldi.Üstelik yazlıkdan kışlığa geçtiğim halde.Siz siz olun Astra J gibi ağırlık hacmi yüksek araçlarda düşük kalitede üretilen lastikleri tercih etmeyin.

Dipnot : Pirelli lastikler aracı aldığımda üzerinde geldi.Kendim tercih etmedim.

• Beğen
Arkadaşlar an itibariyle lastiktikçiden geliyorum.Aldığım lastikler

Goodyear UltraGrip 8 Performance 225/50R17 98V XL M+S FP​

Gittiğim lastikçi arkadaşlar biraz istişare yaptık.Ben 55 yanak lastik takmak istediğimi söyledim.Lastikçi tecrübe sabit arabanın yol tutuşunu ciddi anlamda bozacağını ve rot balansının zamanla bozulacağını ve jant yanaklarının zamanla oksit yapacağını söyledi.Bende ısarla mevcut lastiklerimde mutlak bir süspansiyonun kötü olduğunu söyledim.Lastikçi üzerindeki lastiklerin Pirelli olduğunu üretim gereği hangi yanak olursa olsun sert olduğunu ve süspansiyonun markanın bozduğunu söyledi.Bu arada lastikçi good year satmıyor petlas bayisi arkadaşlar kendisi beni başka bir dükkana yönlendirdi.Aracın mevcut ağırlığı 1400kg olduğunu ve Lassa Pirelli gibi markaların her nekadar yerli de olsa yumuşak lastik olmadığını söyledi.Böylece Goodyear bayisinin yolunu tuttum ve yukarıdaki belirtiğim lastikleri aldım.Eve gitmeden önce bir 20km falan uzun yolda biraz çukurlarda denedim.Adam yerden göğe kadar haklı çıktı arkadaşlar.Süspansiyon ciddi anlamda düzeldi.Üstelik yazlıkdan kışlığa geçtiğim halde.Siz siz olun Astra J gibi ağırlık hacmi yüksek araçlarda düşük kalitede üretilen lastikleri tercih etmeyin.

Dipnot : Pirelli lastikler aracı aldığımda üzerinde geldi.Kendim tercih etmedim.

Hayırlı olsun üstadım.. Yazlık 2016 tarihli Pirelli p7 lastiklerim taş gibiydi. Arka tekerlere takmıştım her virajda aracın arkası dans ediyordu.

Hatta Astra J kasanın bu kadar kötü yol tutması garip geldi diye konu dahi açmıştım.

Benim aracım Watts bağlantılı ve Tüm Jantlarda 20 mm Spacer mevcut olmasına rağmen Clio ile girdiğim virajlara giremiyordum siz düşünün.

Goodyear güzel tercih olmuş fakat 50 yanak ile 55 arasında ciddi konfor farkı var.

Lastikçinin söylediğinin Tam Aksine ince Yanak Darbeyi Sönümleyemez ve Ön Takıma Süspansiyon sistemine daha fazla Yük biner.

55 yanakla Kasislerden geçince araç fısır fısır Yaylanıyor.

B8 Passat aracımı 18 jant 45. 235 Michelin Pilot Alpine 5 lastikle de kullandım Kütük gibiydi. 17 jant 55. 215 primacy 4 ile Lokum gibi olmuştu araç.

Hatta Tabanın daralmasına rağmen Yol Tutuş farkı da göremedim. Sadece Tombul Yanakta virajlarda biraz daha yatar.

Fakat tombul lastikler ince Yanaktaki gibi kayıp cıyaklamaz.

• Beğen
Tepkiler: burakcyln0026
Geri