Opel astra periyodik bakım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Headlack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Headlack

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Aracımın bakım zamanı geldi 10bin km oldu aracım bakım yaptıracağım ağır bakımları yapıldı sadece periyodik bakım kaldı

Yağ olarak aracıma mobil1 mi castrol mu koymamı önerirsiniz hava filtresi polen filtresi yağ filtresi buji hangi marka önerirsiniz. İlk defa periyodik bakım yaptıracağım neleri değiştirmem ve kontrol ettirmem lazım yardımcı olursanız sevinirim

dizel ise kesinlikle 5-30 kullanın (özellikle kış aylarına girdiğimiz şu günlerde)
bütün yağların aşındırma-buharlaşma v.s. testlerini izledim.
5-30 olarak motul kullanıyorum gayet başarılı bir yağ. liqui molly 5-30 daha iyi bir yağ ama pahalı.
10-40 olarak tavsiye veremeyecem.

corsa 1.3cdti -z13dtj motor

daha önceki 2 bakımda 5w30 C3 deox2 aldım.
Bu kez Mobil1 5w30 deox2 aldım.

Mobil1 daha iyi ivmelenme,sabahları soğukken motorun sallanması olayının 3,5sn yelere düşmesi oldu. Hissedilir bi performans iyileşmesi oldu bende.

olumsuz olarak rolantide mekanik aksam titreşimi hissetmeye başladım. Yağ yoğunluğu castrole göre daha az mı ne anlamadım.

300 km oldu halazır bir sıkıntı yok...

Arkadaşlar marka tercihiniz ne olursa olsun yeter ki aldığınız ürün gerçek olsun. Piyasada çok sahte ürün var. Özellikle Castrol ve mobilin sahteleri almış başını yürümüş. Alışveriş yaptığınız yerleri iyi seçin.

Geri