opel astra sedan 1.3 dizel aracımın akü bitmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tekiner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tekiner

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2009 model opel astra sedan aracımın aküsü geçenlerde aniden biterek beni otoparkta bıraktı akünün 3 yılda aniden bitmesi normalmi? teşekkürler

gözleri kurumuş olabilir. saf su ilave et

akü ömrü teknik olarak 3 yıl zaten garanti kagıtlarına bakarsan 1veya 2 yıl garantili aracta sarj problemı varsa az veya asırı sarj buda yardımcı olur ölmesine

Ortalama ömrü benım de bildiğime göre üç yıl ama gm marka aküleri 7 yıl kullananlar var. Hatta diğer aracımda ben 5,5 yıl kullandım. =)

Ömrüne kış ortamı,soğuklar,kutup başları,kaçak vs. gibi konularda etkili olur.

benim aracım 2008 model 1.3 cdti ve sıfır gibi yarım marşta çalışıyor bence biraz az gitmiş yada suyu falan kurumşutur tamamlayıp şarz etmek gerekebilir.

Bugün arkadaşın arabasının aküsünü değiştirdik. Ordaki elemana sordum benim arabada akü değişimi 2011'de oldu. Fabrika aküsü vardı üstünde 2002'den beri. Arkadaşımın arabası 2008 model focus 4 senede nasıl biter diye. Elemanın cevabı, bu akü tamamen şans işi 3 yıldada biter 6 7 yılda götürür dedi...

Benim astramda 5 yıl kullanmıştım. Değiştirdiğimde tek marşda alıyordu. Değiştirdiğimde kıştı ve devamlı şehir dışına gittiğimden riske girmemek için değiştirmiştim. Çıkan akü varta idi.

Geri