opel combo 1,7 hız sorunu

microgazi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
selamlar
yaklaşık 3 ay önce opel combo 1.7 dti aldım aracın bütün agır bakımlarini yapmıs benden önceki sahibi fakat arabayı aldigim ilk günden beri bi arıza lambası yanıyo ve tech2 ile baktırdık p1125 kritik sistem arızasi konsol prösedürü 2 gibim bi arıza veriyo fakat arabada çekiş hiç yok özellikle rampada birinci viteste devirlenmesi güzel fkat ikiye attıgım vakit araba yıgılıp kaliyo rampaları 1 le çıkmak zorunda kaliyoz servise götürdük serviste birçok parcayi degistirip test ettik fakat sorun halen çözülmedi en son beyin dediler beyin böyle bi arızaya sebep olabilirmi turbosu yeni artı turboya baktırdık o da saglam çıktı akış metre debimetre ne varsa degiştirdik ama sonuc alamadık aynı sorunla karşılasan ve çözüme ulaşan varsa yardımlarinizi bekliyorum saygılarımla

selamlar
yaklaşık 3 ay önce opel combo 1.7 dti aldım aracın bütün agır bakımlarini yapmıs benden önceki sahibi fakat arabayı aldigim ilk günden beri bi arıza lambası yanıyo ve tech2 ile baktırdık p1125 kritik sistem arızasi konsol prösedürü 2 gibim bi arıza veriyo fakat arabada çekiş hiç yok özellikle rampada birinci viteste devirlenmesi güzel fkat ikiye attıgım vakit araba yıgılıp kaliyo rampaları 1 le çıkmak zorunda kaliyoz servise götürdük serviste birçok parcayi degistirip test ettik fakat sorun halen çözülmedi en son beyin dediler beyin böyle bi arızaya sebep olabilirmi turbosu yeni artı turboya baktırdık o da saglam çıktı akış metre debimetre ne varsa degiştirdik ama sonuc alamadık aynı sorunla karşılasan ve çözüme ulaşan varsa yardımlarinizi bekliyorum saygılarımla

(corsa 1.7 de) aynı hata koduyla karşılaşan benim ama benim çekişte bir sorun olmuyor sorunu daha çözmedim. şu an kararsızım arabayı satayımmı kalsınmı o yüzden beklemedeyim. 1.7 motorlarda p1125 kritik sistem hatası yaygın kanaatimce ama sorunun kaynağı nedir bilmiyorum. benim açtığım konulara bak istersen. ayrıca sitede turbo2'dende yardım alabilirsin . geçmiş olsun.

bu arada sizin lamba belli bir süratte sabit gazda mı yanık kalıyor...kontak aç kapada düzeliyormu süreklimi yanıyor...??

siz ben ve zeki kader ortağıyız :)

bu arada sizin lamba belli bir süratte sabit gazda mı yanık kalıyor...kontak aç kapada düzeliyormu süreklimi yanıyor...??

siz ben ve zeki kader ortağıyız :)

seyir halinde iken yanıyo ama kontagi kapatıp acınca lamba yanmiyo ama aracın cekisi lamba yanmiyokende sorunlu idi fakat mevzuyu bitürlü cözemedik 3 aydır ugrasiyoz degismeyen parca kalmadı en son beyin dediler aynı arızadan baska bi kombonun beyni ile degistirdik onda da aynı arıza vardı lamba yanmadı bizim usta o zaman beyin arızalı dedi ama benim aklım almiyo beyin ile alakalı oldugu hic içime sinmiyo daha fazla masraf da yapmak istemiyorum acıkcası hayırlısı ile bi çözülürse burdan bilgilendirecegim kolay gele

beyin tamiri yapılıyor ben bir video buldum ama tam,r, yapanda soğuk lehimleri tazelemekten başka birşey yapmıyor aslında...hatta ekliyeyim videoyu...

ama beyinden olduğunu garantilemek lazım...

beyin de bence şansınıza yakmadı...çünki arıza basınç kaynaklı bir arıza bu bir neyi enjektör işletim beyini...

kesinlikle diyorum basınç kaynaklı veya vakum kaynaklı bir hata diyebilirim..
1125 map veriyordu onu değiştirdim egr 0400 verdi...
belki egr yi değiştirdim diyelim verecek turbo selenoid valfi ???..

siz neleri değiştirdiniz bu arada ??

Son düzenleme:
beyin tamiri yapılıyor ben bir video buldum ama tam,r, yapanda soğuk lehimleri tazelemekten başka birşey yapmıyor aslında...hatta ekliyeyim videoyu...

ama beyinden olduğunu garantilemek lazım...

beyin de bence şansınıza yakmadı...çünki arıza basınç kaynaklı bir arıza bu bir neyi enjektör işletim beyini...

kesinlikle diyorum basınç kaynaklı veya vakum kaynaklı bir hata diyebilirim..
1125 map veriyordu onu değiştirdim egr 0400 verdi...
belki egr yi değiştirdim diyelim verecek turbo selenoid valfi ???..

siz neleri değiştirdiniz bu arada ??

öncelikle ilgi ve alakan için çok teşekkürler dostum bende beyinden oldugu ihtimaline soguk bakiyorum fakat servisteki usta ısrarla beyin diyo beyini açtık hiç atan bi lehim göremedik oynanmamıs bi beyin dedi map sensorü selenoid valfi ondan sonra lokomotife benzeyen bi parca daha vardı onu degistirdik komple boruları degistik belki delik vardır diye ama nafile ben o ışıga da baglamiyorum zaten hatayı çünki ışık yanmadan da çekiş yok arabada simdi bidaha gitcem bakalım ne çıkcek burdan bilgilendiririm inşaALLAH kolay gelsin

daha taze taze bir taksici ile görüştüm...antalyada 1.7 combodan taksi çok var diyebilirim...abiye dedim sen arıza lambası - hız problemi yaşadınmı ??
dedi evet...çook uğraştık bulunamadı dedi onu vermiş yine aynından alıyor..
o arabadada belli balı problemler oluyor du dedi çok çok mantıklı bir iş yapmışlar bence

araba sürekli stop ediyordu felan vs...beyini motorun üzerinden bir miktar yükselterek sıcaktan uzaklaştırmışlar...
şimdi problemler kesildi dedi...
benimkide ne yapıyorsa ısındımı yapıyor..
dediğini tutup bende yükselticem vallahi...öncedende aklıma gelmişti içinde bobin ve transistörler var..yaşlanınca yapabilir aslında.. nekadar uzaklaştırabilirsem kar bence..
şimdi tecrübenin bir kısmı sabitlendi :)

daha taze taze bir taksici ile görüştüm...antalyada 1.7 combodan taksi çok var diyebilirim...abiye dedim sen arıza lambası - hız problemi yaşadınmı ??
dedi evet...çook uğraştık bulunamadı dedi onu vermiş yine aynından alıyor..
o arabadada belli balı problemler oluyor du dedi çok çok mantıklı bir iş yapmışlar bence

araba sürekli stop ediyordu felan vs...beyini motorun üzerinden bir miktar yükselterek sıcaktan uzaklaştırmışlar...
şimdi problemler kesildi dedi...
benimkide ne yapıyorsa ısındımı yapıyor..
dediğini tutup bende yükselticem vallahi...öncedende aklıma gelmişti içinde bobin ve transistörler var..yaşlanınca yapabilir aslında.. nekadar uzaklaştırabilirsem kar bence..
şimdi tecrübenin bir kısmı sabitlendi :)

sanmiyorum sıcaktan olsun ama bi ihtimal tabi çünki benim arac sogukken de su an 100 km sürate çıktıgım zaman tak hemen yakiyo lambayı ama benim kanatim çekiş sorunu baska beyinden hariç bi sorun çünki şöyle bi teçrübe yaptık biz
benim aracın aynısından aynı arızadan baska bi kombo vardı fakat o 2004 idi beyinleri degistirdik ikiside 1125 veriyodu degistikten sonra bi gün kullandık lamba her ikisinde de yanmadı ama çekis yine sorunlu idi artık aklıma baska bisi gelmiyo bütün ihtimalleri denedik tek bi ihtimal kaldı arabayı satmak :)

Geri