Opel corsa 1,3 motor sorunu acil

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan LEON374
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LEON374

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Yardım etmeye çalışan herkese şimdiden teşekur ederim.aracaım motor sogukan duman atıyor sabahları.birde bindevirin sutunde 2 bind evirin aralarında bır ses var normal olmayan motorda enjektorlerıne baktırdım temızlettım bır sorun yok dediler.küçük yerde yaşadıgım ıcın ustaya tam olarak sorunu soylemem gerekıyor boyle bırseyle karsılasan varmı .neden oalbılır acaba silindirden filan olabılırmı.Motorda ne cekısde ne yakısta bır soun var. bilgisayarda tam vermılı cıktı ama ben bu srounlar hosuma gıtmıyor .yardımlarınız ıcın sımdıden teşekurler

Havalar soğuk olduğu için benim araçta duman atıyor. Özellikle uzun süre bir yerde beklersem egzosun çıkış yerine gelen zemin su dökülmüş gibi oluyor. Hangi renk duman atıyor

beyaz sanırım.ama benim korktugum asıl su ses hıc hosuma gıtmıyor

Duman ile buharı iyi analiz etmekte fayda var. Bu mevsimde araçların egzos çıkışından su buharı gelmesi normaldir. Bu buhar ve su damlaması aşırı miktarda, araç su da eksiltiyorsa contanın yanık olmasını işaret eder. Aracın egzosundan uzun süreli parklardan sonra ilk çalıştırmada mavimsi bir duman geliyorsa, bu da subaplardan yanma odasına yağ sızmasının olduğuna işarettir.

peki bu ses neden acaba cekiş kaybı yok aracta hata motor tesitinden tam gectı hıc yok ama ses var dedıgım aralıkta

Beyaz duman çıkışı soğuktan dolayı oluyor biraz ısınınca kesmesi gerekir. Ses ısındıktan sonra kesiliyor mu? Yoksa yokuş çıkarken mi var biraz açar mısın?

ısınınca kesiliyor olmuyor ama duman cıkarken sankı yanmamıs mazot kokusu da var ısınınca olmuyor sıcaktada olmuyor.

ısınınca kesiliyor olmuyor ama duman cıkarken sankı yanmamıs mazot kokusu da var ısınınca olmuyor sıcaktada olmuyor.

Benim araçta aynı hafif koku oluyor normal bu havalarda. Ses için video ses kaydı koyabilirsen ses içinde fikir verebiliriz ama bana kalırsa ses soğukken yapıp yine ısınınca kesiliyorsa enjektör sesidir diye tahmin ediyorum. Bizimkiler soğukta sesli çalışıyor.

Soğuk motor çalışırken hareketli parçalardan istenmeyen sesler gelebilir, bu seslerin bazıları kabul edilebilir seviyede olurlar (mesela şarj dinamosundan gelen sesler veya rulman sesleri gibi). Hareketli parçalar ideal çalışma ısısına ulaştıktan sonra bu sesler kesiliyorsa sorun yok demektir, ses devam ediyorsa o zaman ses gelen parçanın bakım zamanı gelmiş demektir.

dizel motor sesınden baya farklı ama baya rahatsızlık verıyor kayıt dan az gıbı gelıyor ama yuksek araç içi seksen desıbelerde opel ozel serıvısınde bır usta normal dedı enjektorlerden olabılır dedı temızlettım tamır ettırdım bırsey yok dedı ama ses gitmedi.sılındırden olabılır dedı ama ne çekısınde nede yakıtında gozle gorulur bır farkvar teste bıle soktum beygir gucunde bır kayıp yok.sızce motoru actırıyımı yoksa yalıtım mı yaptırsam motor kaput kecesı yok onun bır faydası olurmu sızce.

Geri