Opel Corsa Aldım ama ufak tefek eksikler yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CHa.AY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CHa.AY

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Siteyi ziyaret et
Herkese iyi forumlar şimdi çok şükür birşeyler alabildik ama sıkıntılarım var herkes gibi. araç 2001 corsa 1.4 comfort modeli.

sorunlarımdan bahsedeyim.

1- Bu corsalarda olan kronik problemimiz direksiyon. ses geliyor ve yaptırmak istiyorum duyumlarım bir çok marka söylüyor ama birde aklıma takılan astra ile uyumlu onu taktırıp kökten çözenler var diyorlar ne kadar doğrudur?

2-vantilatörün (soğutan şey ismini tam bilmiyorum umarım doğrudur) alırken 3. devresinin çalışmadığını söylediler ve istanbulda dur kalk dur kalk tamir işareti çıkıyor.

3- çalıştırmaya çalışırken marşı bazen 2 seferde alıyor bazen 1 de bile alırken 2 sn bekletmek zorunda kalıyorum.

4- Sağ kapı açmak için kapıları açma tuşuna 2 kere basmak zorunda kalıyorum bagajla beraber açılıyor normalmi? ayrıca bazen kapının açma düğmesi tam açılmadığından kilitte haliyle açılmıyor.

5- Triger kayışından ufak ufak sesler geliyor aldığım adam yeni değiştirtdiğini söylemişti neden olabilir. (değiştirmekte gerekebilir)

6- Araç ilk çalıştığında hemen gidersem aşağı yukarı 4 km beklersem ısınmasını 600metre-1 km arası beyaz duman çıkıyor egsozdan normalmidir?

7- Yeni olduğundan her ihtimale karşı yağını suyunu tuzunu vs değiştirmeyi düşünüyorum.

8- direksiyondaki ses açma tuşu zor basıyor gerisi normal.

bunların bana aşağı yukarı maliyeti ne tutar? istanbulda uygun ve önerebileceğiniz. parçacı ve usta nerde bulabilirim.

teşekkürler

saygılarımla,

11 yaşında araç almışın...8-7-6-5(adama güveniyorsan)-4-3 normal...
2-hararet yapıyorsa icabına baktır :( müşür olabilir )
1-hiç bulaşma masrafı çok...

adama güvenme pek söz konusu değil netten buldum. gittik baktık baktırdık aldık zaten ilk 2 si baktırdığımız yer söyledi. haklıda. 1i yaptırmak istiyorum çünkü can sıkıcı sesler var. hararet yapmıyor ama yaparsa sıkıntı yaratır canımı sıkmasını istemiyorum hafta sonu olmadan vercem. ben 600-700 arası razıyım rakama herşeyi hallolursa?

direksiyon kutusu.orjinal paça alırsan çok pahalı 1000 lira civarı 250-300 den aşağıda işçilik almazlar.çıkma alırsan yada revizeli parça alırsan veyahut tamir ettrirsen gene 300-500 lira tutar ama çok geçmeden gene aynı arızayı verir .bu yüzden bulaşma dedim zaten 2 sene binip satacaksın evlat değilya bu .trigeri kafana takılyorsa değiştir işçilik parça 300-400 verirsin...

Son düzenleme:
kısacası direksiyon maliyetli ve tekrar sorun çıkaracak. onu es geçiyorum triger ve diğerlerini hallettireyim bana maliyeti aşağı yukarı 700 tl olur. doğrumudur.

Son düzenleme:
abi tamam haklısında biraz kafam rahat etmesi yaptırmam gerekir diye düşünüyorum. bi problem hariç diğerleri normal gibi geliyor.

Vantilatör derken kalorifer fanımı yoksa motor radyatörünün fanımı?
Motor radyatör fanı ise muhtemelen basit bir elektrik arızası temassızlık vb. olabilir.
Kalorifer radyatörü ise dikkat et göğüsü sökelim abi yaklaşımları pahalı ve tehlikeli olabilir. Göğüs tırnakları çok zayıf olduğundan işin ehli biri yapmazsa kırılabiliyor. Ve takıldıktan sonra plastik parçalar söküldüğü gibi muntazam durmuyor.

Triger kayışını ise bir ustaya muhafazasını kaldırtıp göster bildiğim kadarıyla ömrünü tamamlamaya yakın bir kayışın üzerindeki yazılar okunmaz hale geliyor ve lastiğin lifleri görünmeye başlıyor. İyi bir usta notunu verir zaten.

Gökhan abi c.tesi gidip göstereceğim istiyor derse gider parçaları temin ederim. hatta direksiyon ile ilgili sıkıntıyıda kazalı bi opelden alabilirim ama dediğim gibi astra uyumlu sorun çıkarmaz derseniz (ustada dahil) ikitelli-İstanbulda bi tanıdık var ordan çıkma bulabilirim. uygun fiyatlara. motor radyatörü dedi özel servisteki adam 3. seviye çalışmıyor ufak birşey dedi oda zaten.

11 yaşındaki araç için normal ama bu kadarın bana maliyeti nedir sizcE?

hocam trigeri yaptır yağ su hava filtresi yağını değiştir direksiyona hiç bulaşma arkadaşlarında dediği gibi bndede arada bir eps devre dışı kalıyor idare ediyorum değmez yaptırmaya önemli olan bu dediklerim ve trigeri kesin değiştir onu anlayamazsın bir anda atar kopar motorunda vereceği hasar emin ol triger setini ve verdiğin işçilin fazlası yada katı olacağına eminim diğerleri he arabayı rahatlatır yakıtı düşürür çekiş artar fazlada bir şey yaptırmana gerek yok hayırlı olsun ...

Geri