Arkadaş aracımıza sis farı takmak için gerekli olan malzemeler..:::
*sis delikli panjur ::: 40 tl
*bir çift sis farı :::: 20 tl
*bir adet bas çek çalışan buton::: 2 tl (elektronikçilerde bulunur. genelde alarm kumandalarında kullanılan buton türünden)
*3-3.5 mt 0.75 kablo *2 tl
*sisi panjura uyarlamak için gerekli olan falçata ve 5 adt yedek bıçağı:: 4 tl ((keserken panjuru ters bir harekette kırılıyor..))
*orjinal röle ve sigorta (30amp)::: 15 tl (2si)
*hem sıcak silikon ilk baş sabitlemek için 4 tl *( 2 çubuk)
*hemde siyah silikon sıcak silikon kuruduktan sonra üstüne tekrar sürmek için 5 tl
TOPLAMI::: bize montaj dahil 92 TL yaktıgımız yakıtla beraber:::: *112 TL
evde bulunan gerkli elemanlar
*havya lehim makinası & lehim teli
*yan keski
*elek. bantı
boş zmn , tok karın , ve en önemlisi el becerisi
ilk baş tamponu bluedevil emre ile beraber söktük ve ertesi gün evde balkonda
üstünde sis farsız panjuru söküp sis farlı panjura hazırlıyoruz tamponu
sis farlı panjurumuzu tampona taktıktan sonra
tamponumuz çamurlu ve kirli oldugu için karcher marka tazzikli su makinası ile tamponumuzu yıkıyoruz...
cıncık gibi yıkadık...
tamponumuz tertemiz ettik..
tamponumuza servisten aldıgımız sıfır km plakalıklarımızı da takıyoruz. sis farlarımızıda aydınlatışını ayarladıktan sonra
önce sıcak slikon ile sabitleyip daha sonra siyah slikon ile yapıştırdık. düşmez kesinlikle allah göstermesin şiddetli bir kaza
olmadıgı sürece...
elekt. tesisatını 0.75mm kablo ile baglantımızı tamamladıktan sonra...
orjinalde ön sis farı tesisatımıza montaj yapacağımız için sigorta kutusuna orj. röle ve sigortasını servisimizden aldık..
marka orj. gm dikkat
yeşil 30amp sigorta ile siyah rölelerin solda ortada bulunan röle yenidir. renginden de belli ztn..
orjinal tuşu yapabilmek için...:::
far açma butonunu söktük.:: ve resimdeki yere lehim yapıp montajı ters olarak geri topladık...
bu işlem sayesinde gögüste orj. ön sis lambası yanacak(gögüsü söküp amp. ve duy takarsak) vede orj. araçlardaki gibi
parkları açtıgmızda sis farlarını açıp kullanabilecegiz...
üstteki 4 resim opelim.net'ten alıntıdır. bnde aynılarını uyguladım fkat fotolayamadım bir gögüs kldı onunda ampül ile duy
serviste kalmamış ancak sipariş etmişler haftaya gelecekmiş haftaya alacağım kısmetse...
işte kalite kontrol...
emegi geçen herkeze tşk. teşekkürler
Tamponu sökmeme yardımcı olan Emre GÜLKAN'a (bluedevil)
Tamponu takmam için ve tuşu lehimlememe yardım eden biricik dostum Nuh TOPAL'a
Corsa C Sis Farı maliyetinizi düşürün konu başlıgı altında bizleri bilgilendiren opelim.net üyesi alper a 'ya
Corsa C ye Far ve Yağmur sensörü konu başlıgı altında far butonu sökmeme yardımcı olan opelim.net üyesi erdo_celik 'e
Sonsuz TŞK:::::....