opel corsa c 1.3 cdti 70 ps hakkinda bilgi...???

MURAT_BG_91

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
oncelikle konu cogunlugu olmamasi acisindan arama yaptim ama pek bi bilgi bulamadim eger oyle bi konu acilipta goremediysemde kusuruma bakmayin...

ilk olarak sormak istedigim kesinlikle yakitidir dusebilicek son rakam kactir uzun yolda 100 km de kac litreye kadar dusebilir... ve ayrica 2005 modelinide gordum son c kasasi kac yilina kadar uretiliyor...

1.3 cdti motor o arac icin uygun sanirim 70 psde yeterlimidir? corsa c 1.3 cdti hakkinda bildiklerinizi paylasirsaniz sevinirim...

2006 yılına kadar mevcut

2006 yılında da üretildi
ben geçen salı günü ist. gidip geldim araçta toplam 4 kişi vardı kullanım şekli normal ve kasmadan 90 ile 120 arası değişen hızile 700 km lik olu 100 tl ye gidip geldim yani 4 lt 14 krş yakın yakmış şehir içinde tüketimde değer,ise 17ile 19 krş civarı yakar
ben tüketiminden ve yol tutuşundan gayet memnunum bu arada benim aracım dizel ve yarı otomatik (easytronik) bir sistem var
70 beygir bana yetiyor ilk önce araçtan ne bekliyorsunuz onu düşünmelisiniz hatta turb devreye girdiğinde 1500 devir civarı girer tatminkar bir performans sağlar genelde bu aracıda 1500 2000 devrin altında kullanmadığınız zman sıkıntı yaşamazsınız
bakım masrafları da gayet düşüktür her 10000 kmde 150 200 civarı yapacağınız yağ ve filtre değişimleri ile uzun süre kullanabileceğiniz sağlam bir araçtır
bu araçta kullanılan 1.3 motor fiat ile ortak kullanılıyor ve parçaları birbiri ile uyum sağlar hem fiyat hemde temin edebilmek gayet kolaydır bu araçta ayrıca triger yoktur zincirlidir
corsaların en büyük sorunu ön takımdan gelen seslerdir ama kullandıkça alışılıyorr sadece ses yapıyor kullanım ile ilgili bir sorun çıkartmıyor bu seste genelde bozuk yollarda tok tok diye gelen sesdir
genelde dizel araçlar çok gürültülüdür diye bir tabir vardır ama corsanın dizel motoru gerçekten dizeller arasında gerçekten parmakları ucunda yürüyor denilebillir

ben kullanıyorum ve memnunum.. şehir dışı fabrika verisi 3.6 olması lazım.. süper sakin kullanım ile uzun yolda 3.6 - 4 aralığını görürsün.. şehir içi normal kullanımda 5.1 litre, ateşli kullanımda 6 litre :D

tesekkurler ben sadece ekonomik dayanikli saglam bi arac dusunuyodum... bikac gune kadar pejoyuda inceliyodum... inernette dolasirken bikac tane corsa gordum gayet hosuma gitmisti ve motor secenegide cok ilgimi gecti bu yuzden sizlere paylasmak istedim... oncen cikan sesler demissiniz o kotu yolda cikicaksa sadece sorun etmez bana kesinlikle inanin cok daha kotu ses cikaran araclar surdum corsaninki bana keman sesi gibi gelir.. aslinda dizel olmasina ragmen gayette sessiz calisiyomus... ekonomik yonden cok guzel biarac 3.6 inanilmaz bi rakam bi arac icin... zaten 44 litre deposu var sanirim bildigimkadariyla... normal kullanimda bi depoyla 1000 km ye yakin gecebiliceksem ne mutlu bana... sehir ici degil taabikide... ben araci ist surmuycem yani yogun trafige girmiycek aracim... ayrica bulgaristandada euro dizelin litreside 2.25 olunca bana baya ekonomik gelicek... insalla hayirlisi olur...

2006 yılında da üretildi
ben geçen salı günü ist. gidip geldim araçta toplam 4 kişi vardı kullanım şekli normal ve kasmadan 90 ile 120 arası değişen hızile 700 km lik olu 100 tl ye gidip geldim yani 4 lt 14 krş yakın yakmış şehir içinde tüketimde değer,ise 17ile 19 krş civarı yakar
ben tüketiminden ve yol tutuşundan gayet memnunum bu arada benim aracım dizel ve yarı otomatik (easytronik) bir sistem var
70 beygir bana yetiyor ilk önce araçtan ne bekliyorsunuz onu düşünmelisiniz hatta turb devreye girdiğinde 1500 devir civarı girer tatminkar bir performans sağlar genelde bu aracıda 1500 2000 devrin altında kullanmadığınız zman sıkıntı yaşamazsınız
bakım masrafları da gayet düşüktür her 10000 kmde 150 200 civarı yapacağınız yağ ve filtre değişimleri ile uzun süre kullanabileceğiniz sağlam bir araçtır
bu araçta kullanılan 1.3 motor fiat ile ortak kullanılıyor ve parçaları birbiri ile uyum sağlar hem fiyat hemde temin edebilmek gayet kolaydır bu araçta ayrıca triger yoktur zincirlidir
corsaların en büyük sorunu ön takımdan gelen seslerdir ama kullandıkça alışılıyorr sadece ses yapıyor kullanım ile ilgili bir sorun çıkartmıyor bu seste genelde bozuk yollarda tok tok diye gelen sesdir
genelde dizel araçlar çok gürültülüdür diye bir tabir vardır ama corsanın dizel motoru gerçekten dizeller arasında gerçekten parmakları ucunda yürüyor denilebillir

yok ali abi aractan tabikide yapabiliceginden fazla bir performans beklemiyorum... normal 1500 ila 3000 devir arasi kullanirim genelde sakin kullanirim... simdi internette videolarina bakiyodum o aracinda performansi gayette iyi negatif bi dusuncem olmadi hic... bakalim hayirlisi olsun:)

corsa c de hiz sabitleyicisi var midir?

cosmolarda var sanırım hız sabitleyici, ama serviste orjinal olarak takılabiliyor, fazla para harcamayayım dersen 10 - 15 liraya kendinde yapabiliyorsun.. ön takımdan bozuk yolda rahatsız edici bir ses duymuyorum ben, ancak kışın soğuklarda arka amortisörler çok gıcırdıyor.. yağlatınca geçiyormuş ama geçen kış yağlatmadan kullandım, bu kış yağlatırım herhalde..

Volan direksiyon kutusu marş motoru mazot pompası corsa c dizelin kronik sorunları aklında bulunsun.

sagolun... hepinize

Geri