İyi günler 2003 opel corsa c 1.2 aracımı aralıkta aldım.Aracı makineye bağlattım hiç bir arıza kaydı çıkmadı motorun durumuda iyi demişti usta.alır almaz atiker lpg taktırdım.lpg taktırdıktan sonra motor arıza lambası yaktı aracım.Aracın arıza kodunu okuttum P0170 yakıt kesme arızası çıktı defaten atiker servisine gittim lambayı söndüttürdüm geri yandı söndüttürdüm ayar yaptım gene yandı.Bu arıza lambasından dolayı arabanın gidişinde çekişinde en ufak sıkıntı yok.Ama gel gelelim sorunuma 144000 km deki arabama alır almaz bakım yaptırfım yağını yağ filtresini değiştirdim karter tapasında kaçak vardı onu tornada yaptırdım buna rağmen aracım 148500 km'de uzun yolda giderken yağ lambası ani kalkışlarda anlık yanıp sönüyordu ve seste tuhaflaşma vardı baktım yağ neredeyse bitmiş.Yağ ekledim yağ lambası bidaha yanmadı seside düzeldi.Aracın motoruna baktığımda ecotec yazan kapağın birleştiği yerler komple yağ ayrıca yağ müşürünün takıldığı yer ve müşürün etrafındada yağ kaçakları var baktığımda yağ motorun altına doğru her yerine sızmış.Karterde ise en ufak bir yağ damlası yok.Aracın suyuna baktım antifirize hiç yağ karışmamış.Aracım 4500 km'de 3,5-4 litre yağı bu kaçaklardanmı azalttı yoksa arabam yağmı yakıyor.Ayrıca aracı 4500 kmde genelde uzun yolda ve yüksek devirlerde 4000 5000 devirlerde yüksek hızda kullandım gidişi iyi arabanın bir anormallik yok ama o yağ çubuğunu o durumda görünce başımdan aşağı kaynar sular boşaldı moralim alt üst oldu.Acaba giderken bu yağ müşürünün takıldığı yer kırık gibi müşür yerine tam oturmamış eski sahibi yağ müşürünü bildiğin plastik kelepçeyle takmış oraya oradanmı kaçırıyor fışkırtıyor yağı arabam.Ama 4500 km'de bu kadar çok yağda nasıl eksilirki acil yardım lütfenn