Bende aynı motora sahip (A16LET) 2010 Astra J var. Nerdeyse her parçası aynı. Aldığım yedek parçaların üstünde Insignia yazıyor genelde.
Yine Lovato Easy Fast OBDII takılı.
Araç 180HP olduğu için hızlanması çok iyi. Son hız denemedim ama 220 gördüm. Araç full dolu + dik rampa + klima açık, en ufak bir zorlanma olmaz, akar gider.
Şehir dışı sabit hızda 7 litrenin altına inmez. Şehir içi 10 litrenin baya üstüne çıkar. 1,5 yıldır kullanıyorum ortalama tüketim 9,6LT.
LPG litre fiyatı sayesinde bu tüketimi kurtarıyor. LPG 80.000'de takılmış. Şu an 120.000'de. Sübaplar orjinal. Tekleme falan yapmadığı için daha çelik olanlarla değiştirmedim. Ama mutlaka gerekecek.
LPG'de sakin kullanımda benzindeykenki performansı alırsınız. Ancak ani hızlanma, dik bayırda yüke bindiğinde falan silkeleyebiliyor. Hatta çok sıkıştırınca küt diye silkeleyip aracı servise götürün yazısı çıkıyor ve 3000 deviri geçmiyor. (Stop edip tekrar çalıştırınca resetlenebiliyor) Yani aracı sıkıştırmak gerekince benzine alınca hiçbir sorun kalmaz.
Benim araç Cosmo ve Flexride olduğu için 1600 kilodan fazla ağırlığı var. Yani bu kasayı problemsiz kaldırır. (Astra + Insignia farketmez)
Özet olarak, çok yakan, kamyon gibi ağır, çok seri ve çok sportif bir motoru olan bir araç. Donanım ve konfor olarak bendeki Astra olduğu için ne desem yalan olur. Çünkü sınıfları farklı.