Opel neden sesli çalışıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan .:R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

.:R

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
1.6 16.v 115hp Astra H Hb kullanıyorum ve aracım çok sesli çalışıyor, soğuk havalarda ilk çalıştırmada dışarıdan dinleyenler aracımı dizel sanıyor...

16V olması gürültülü çalışması için etken olabilir ama VAG grubunun 16V araçlarına da bakıyorum hiç ses çıkarmıyor, mükemmel sessizlikte çalışan Japonlarla karşılaştır(a)mıyorum bile...

Dizel 1.3 CDTI'a da baktım o da gürültülü çalışıyor diğer dizellere göre.

Bu durum Opel'in karakteristik bir özelliği midir? Sizin araçlarınız da böyle mi yoksa sorun bende veya bu şehrin çok soğuk (şu aralar -20) olmasında mı?

Son olarak, fiyatı biraz pahalı da olsa kaput keçesi kullanmayı düşünüyorum, sizce verim alabilir miyim?

peki giderken nasıl yüksek devirdede aynı ses devam ediyormu?benim aracımdada aynı sorun var,rölantide ve düşük devirde dizel gibi ses yapıyor,ustam subap iticierinden kaynaklandığını söyledi ilerde tekleme falan yaparasa gel değiştirelim dedi,bahsettiğiniz ses aynı sesse subap iticilerinden kaynaklı olabilir.

O halde kısa sürede bir video kaydı yapıp yayınlayayım..

Ses giderken yok, biraz gaza basınca 4000 devirlerde kükreme gibi giriyor içeri, bu güzel bir olay ama rölantide diğer araçlara nazaran sesli çalışıyor.

Sadece bende mi var, normal değil mi :)

Normal değil. Soğuktan desem, ilk çalıştırmada biraz sesli olması normal ama dizel gibi olmaz hiçbir zaman. Zaten aynı soğukta dizeller, traktör gibi çalışır motor soğukken.

Opel'in benzinli motorları öyle çok gürültülü çalışan motorlar değil.

Peki diğer araçlarla karşılaştıran var mı acaba aracını? Diğer markaların 16V araçlarıyla aynı sessizlikte mi çalışıyor aracınız?

Eski 1.6 vectra aracımın,çalışır vaziyette olduğunu unutup yanlışlıkla tekrar marş yaptığımı bilirim..
2005 astra h 1.6 aracım içinde öyle..İlk marş esnasında devir 1500 civarında olduğundan gürültü fazla olabiliyor,ancak hiç dizel gibi ses duymadım..Tabi bunları - dereceli havalar için söylemiyorum..Genel olarak sessizlerdi,şuanki aracım soğuk çalıştırmada gürültülü..
Tıktıktık şeklinde sürekli ses duyuyorsanız ve bu ses boşta devri artırdığınızda hızlanıyorsa bir düzensizlik olabilir,ustaya dinlettirmelisiniz..Ehline ;)

Araçta herhangi bir sıkıntı yoksa sesli çalışmaz. Hatta benim aracımda 16V olmasına rağmen bazen yıkamacı marşa bastıktan sonra dışarıdan tık ses duymuyorum. Aracın ateşlemesinde sorun varsa vuruntulu çalışır ki bu dışarıdan hissedilir. Yada çıtırtı şeklinde geliyorsa ses sübap iticileri tam dolmuyordur ondan yapar. Yada egzantrik mili silinmiştir ama aracınız bunun için çok yeni..

ilk soğuk çalışmalardan bahsediyorsan sekonder pompa elektrik süpürgesi gibi ses yapar o olmasın

Benim Focusa bin sesi duy.. Sonra halıne şükredersin

Geri