Opel Vectra B Debriaj Pedalı boşta

musti2662

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhabalar öncelikle sorunum bugun seyir halinde giderken debriyaj pedalının hafif hafif boşaldığını farkettim hemen durup yağına baktım normalde yağı sonra devam etmek istedim pedal tamamen boşa çıktı ve haliyle vites falan geçmedi bi şekilde evin onune cektım arabayı kaputu kaldırdım sağına soluna bakarken şu parçanın yuvadan çıktıgını gordum acaba bununla bir ilgisi varmıdır bu parça nedir ?

Ekli dosyalar

• 2.webp
    2.webp
    47.3 KB · Görüntüleme: 53
Parça çok belli değil ama mantıken sistem bir yerden hava alıyor. Bu tarz sorunlar genellikle debriyaj merkezleriyle alakalıdır. (Üst merkez ve sdebriyaj bilyesi). Ama bunlardan önce bakılması gereken küçük bir parça var adını hatırlayamadığım. Vectra b'lerin bu sorunları genellikle bahsettiğim küçük parçanın içindeki basit bir contanın kaçırmasıyla alakalı oliyor. Debriyaj merkrzlerine yönelmeden önce o parçayı bilen iyi bir ustaya gidin, kontrol ettirin.

Parça çok belli değil ama mantıken sistem bir yerden hava alıyor. Bu tarz sorunlar genellikle debriyaj merkezleriyle alakalıdır. (Üst merkez ve sdebriyaj bilyesi). Ama bunlardan önce bakılması gereken küçük bir parça var adını hatırlayamadığım. Vectra b'lerin bu sorunları genellikle bahsettiğim küçük parçanın içindeki basit bir contanın kaçırmasıyla alakalı oliyor. Debriyaj merkrzlerine yönelmeden önce o parçayı bilen iyi bir ustaya gidin, kontrol ettirin.

abi bu olay 2 ay oncede basıma geldı pedal tamamen bosalmıyordu ama bazen ısıklarda vitese gecıremıyordum ayagımı pedaldan cekıp tekrar basınca debriaja oyle gecıyordu vitese ozaman sanayiye gittiğimde üst merkez dediler değiştirdim . simdide bu resimdeki parça yuvadan cıkmıs bi hortumu debriaj yağına gidiyor buyuk ihtimalle hava yaptı diye dusunuyorum debriaj yağı

Bahsi geçen küçük parçayı iyi bir usta bilir. Yarın sanayiye gideceğim, vakit bulursam benim eski cdx'te başıma gelmişti. Ustama gidip bir sorayım. O parçayı çoğu servis bilmiyor malesef. Sadece opel üzerine uzmanlaşmış olanlar biliyor. Öğrenebilirsem bilgi veririm sana yarın.

1-2 ay önce benim başıma da geldi.Şanzumanın üzerinde ufak yuvarlak bir merkez var tam hidrolik borusunun dibinde benimkinde o merkez bozulmuş.Ama bunlarda 3 merkez varmış.biri debriyaj pedalına bağlı olan öteki orta merkez şanzumanın üst kısmında olan bir de iç merkez yani bilya varmış.Hangisinden olduğunu bulmak iyi bir usta işi.Ama tamircimin dediği genelde o orta merkezden yaparmış.Tabi sonuç olarak kontrol edilerek bulunacak hangisinde arıza olduğu.

Tamam işte o küçük yuvarlar plastik bir parça. Genelde sorun onun içerisindeki contadan kaynaklı oluyor. Ucuzda bir parça.

Sizden ricam parcanin ismini biliyorsaniz soylermisiniz parcacilara sordum kimse bilemedi ne oldugunu ismini soylerseniz kendim degistiricem sanayiye cekmem imkansiz su aralar :(

Geri