Opel Yol Yardımı Ücretsiz mi?

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Siteyi ziyaret et
Dün gece saat 2 gibi Adanadan Gaziantep'e dönüyordum. Araçta tek başımaydım. Otoyolu kullanıyordum. Bir hayli kar yağmış tabi ben hazırlıksız ne zincir var kış lastiği. Neyse yavaş yavaş Gaziantep'e varabildim. Yolda 6-7 araç gördüm. Kimi uçuruma uçmuş kimi takla atmış, kimi yoldan çıkmış. Polis, ambulans, çekiciler cirit atıyor yolda...Böyle bir durumda kalsaydım diye düşündüm. Trafiğin bize gönderebileceği çekiciler var. Daha önce başıma geldi biliyorum. Hizmet bedelini ödüyorsunuz sizi çekiyorlar.

Ancak opelin yol yardımı diye bir hizmeti var. Bu hizmet ücretsiz mi? Başka bir siteden ücretsiz olduğunu okudum ama bana biraz mantıksız geldi. Var mı bilgisi olan?

aracınız garanti kapsamında ise yetkili servise çekim işlemi ücretsiz...ben yaşadım çünkü..giresun merkezden ordu servise çekildi aracım ve herhangi bir ücret talep edilmedi..
tahminimce araçtan kaynaklı bir hata varsa yapılan tamiratta ücretsiz olmalıdır..

evet arıza aractan kaynaklanıyorsa cekıcı ucretsız ama diğer sebep kaza vs gibi şeyler hizmet bedeli alınıyor.birde garantisi devam etmekteyse ücret alınmıyor.

araba yolda kalırsa herhangı bir arıza sebebiyle servisi arıyosun ücretsiz çekiliyor araç ancak kaza vs gibi durumlarda ücretli..
aracı aldıgımızda bize verilen bilgi bu yönde..

ople haricinde bazı kasko şirketleride veriyor bu hizmeti ama aracın hareket edemiyecek durumda olursa çekici bedeli almıyorlar. Anlaşmalı kasko şirketine sormak gerekiyor

Ahmet Altınçubuk

Garanti kapsamı dışındaki araçlar için ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor.

Araçtan kaynaklanan bir arıza varsa çekici ücret almadan servise götürüyor. Ancak arızanın serviste yaptırılması gerek.

Araçtan kaynaklanmayan yol, pilotaj gibi hatalardan dolayı yolda kalınmışsa ücret alınıyor. Doğru mudur? Eğer böyleyse alınan ücret nedir, neye göre değişiyor?

ben geçen akkasko yaptırdım 2 araca da adam numara verdi 444 lü bişeydi araç bozulursa kaza yaparsa lastiği patlarsa kısacası yürümeyecek halde olursa ara hemen ücretsiz çekici göndersinler demişti o yüzden pek gerek kalmıyo opel asistance a

Geri