Opel...

alman tofaş'ı demiş ya denyo, kopardı beni. Hani almanya da bulunmasam yiycem o kadar.
Not: alman tofaşı diye bişey yoktur, almanya da eyalet tofaşı vardı bi zamanlar. Her eyalet kendi sınırları içinde otomobilden ibaret gibiydi. Bavyeralılar BMW'ye, Baden-Würtembergliler Mercedes'e, Sachsen-Anhalt lılar Volkswagen a, Rüsselsheim civarıda Opele binerdi. Burdaki önemli nokta şudur: Almanlar da alman şovenizminden önce eyalet şovenizmi gelir, ve kaliteden önce komşunun oğlunun çalıştığı fabrikanın arabasını almayı tercih ederler.
Şimdilerde AB olgusunun iyice oturmasıyla bu azaldı tabii. Artık almanlar da modele ve donanıma göre tercih yapıyor. (Toyota Yaris en çok satan küçük araba oldu uzunca bi dönem) ;)
Birde orda bi arkadaş nazi taraftarı demiş. Bu arkadaşın nazi taraftarlığının ne demek olduğunu bilmediği çok belli. O dönemin savaş sanayisinde ayakta kalmak için opel Blitz marka nakliye kamyonlarını üretmiş, ve tabiiki de bu kamyonlar savaş malzemesi ve asker nakliyesi için kullanılmış. Burdan hareketle Opelin nazi yanlısı olduğu söylenir eskiden beri. Oysa VW grubu da 2001 senesinde şöyle bir itirafta bulundu: "2. dünya savaşı döneminde nazi hükümeti tarafından tahsis edilen yüzbinlerce yahudiyi köle işçi statüsünde ölümüne çalıştırdık." Bu doğrultuda içinde Mannessmann, VW group, Siemens, DaimlerChrysler gibi pek çok şirket yahudilerin torunlarına tazminat ödedi. Tabii bunların çoğu TR ye yansımadı.

gdonmez77' Alıntı:
alman tofaş'ı demiş ya denyo, kopardı beni. Hani almanya da bulunmasam yiycem o kadar.
Not: alman tofaşı diye bişey yoktur, almanya da eyalet tofaşı vardı bi zamanlar. Her eyalet kendi sınırları içinde otomobilden ibaret gibiydi. Bavyeralılar BMW'ye, Baden-Würtembergliler Mercedes'e, Sachsen-Anhalt lılar Volkswagen a, Rüsselsheim civarıda Opele binerdi. Burdaki önemli nokta şudur: Almanlar da alman şovenizminden önce eyalet şovenizmi gelir, ve kaliteden önce komşunun oğlunun çalıştığı fabrikanın arabasını almayı tercih ederler.
Şimdilerde AB olgusunun iyice oturmasıyla bu azaldı tabii. Artık almanlar da modele ve donanıma göre tercih yapıyor. (Toyota Yaris en çok satan küçük araba oldu uzunca bi dönem) ;)
Birde orda bi arkadaş nazi taraftarı demiş. Bu arkadaşın nazi taraftarlığının ne demek olduğunu bilmediği çok belli. O dönemin savaş sanayisinde ayakta kalmak için opel Blitz marka nakliye kamyonlarını üretmiş, ve tabiiki de bu kamyonlar savaş malzemesi ve asker nakliyesi için kullanılmış. Burdan hareketle Opelin nazi yanlısı olduğu söylenir eskiden beri. Oysa VW grubu da 2001 senesinde şöyle bir itirafta bulundu: "2. dünya savaşı döneminde nazi hükümeti tarafından tahsis edilen yüzbinlerce yahudiyi köle işçi statüsünde ölümüne çalıştırdık." Bu doğrultuda içinde Mannessmann, VW group, Siemens, DaimlerChrysler gibi pek çok şirket yahudilerin torunlarına tazminat ödedi. Tabii bunların çoğu TR ye yansımadı.

eline sağlık

bizim arbamız olsada elin gavurunun arabasına binmesek keşke derim ama ....

yazılan çoğu şey doğru bence ama yanlış olan şeylerde var tabi mesela görüntüsüne göre rezalet olan motorları çok doğru onun dışında eskiden hep ilklere imza atmış bi firma gerçekten müthüş yaaa keşke eskideki başarısını şimdide gösterse

gdonmez77' Alıntı:
Birde orda bi arkadaş nazi taraftarı demiş. Bu arkadaşın nazi taraftarlığının ne demek olduğunu bilmediği çok belli. O dönemin savaş sanayisinde ayakta kalmak için opel Blitz marka nakliye kamyonlarını üretmiş, ve tabiiki de bu kamyonlar savaş malzemesi ve asker nakliyesi için kullanılmış. Burdan hareketle Opelin nazi yanlısı olduğu söylenir eskiden beri.
Sözlerine katılıyorum:good: ve opelin tarihte baska bir imkanı varmıydıki?

gdonmez77' Alıntı:
Not: alman tofaşı diye bişey yoktur, almanya da eyalet tofaşı vardı bi zamanlar. Her eyalet kendi sınırları içinde otomobilden ibaret gibiydi. Bavyeralılar BMW'ye, Baden-Würtembergliler Mercedes'e, Sachsen-Anhalt lılar Volkswagen a, Rüsselsheim civarıda Opele binerdi.
:good: :rock :alkis:

satış sonrası destek hakkında sölenenlerin tümü dooru aslnda yaws.ama şunu da eklym yolda bırakma gibi huyları çok az olan 90beygirlik aracıyla 130beygirlik passat dizel asabilen ender sağlam araba...

Ya arkadaşlar çoğunuz arabalardan anlıyorsunuz yada yüksek beygirli araçlara bindiniz.

benim aracım 90 beygir bu rakam bazı usta üyelerimize komik gelebilir ama benim aracımın performansı gerçekten çok iyi 98 model ecotech motora sahip fakat inanılmaz kaçıyorki etrafımda 300 beygir lik otolara sahip arkadaşlarım var ve onlarda kullandıkların da bu sonucu beklemediklerini söylüyorlar.
anlıyacağınız gerçekten iii otomobiller yapıyor opel sanırım 2001 dönemlerinde bi yavaşlamış ama ben memnunum .

Geri