Ortak Kullanım Alanları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Selamlar hukukçu yada bu durumları bilenlerden yardım istiyorum..

Apartmanımız 8 daireli bu dairelerden 2 kişinin arabsı var biri biz diğeri alt kattaki kiracı bakkal ve kasap'ında araçları var bakkal kiracı kasap mal sahibi otopark kapasiteside sıkışırsa dip dibe 3 araç...

Sorularım şunlar; Kat maliki ve kiracının otopark hakkında aynı haklara sahip olacağını biliiyorum peki, kasap ve bakkalın ticari olmayan araçlarını otoparka çekmelerini hukuken ve etik olarak doğrumudur? bunun için neler yapılabilir?

Not: Bakkal ticari amaçlı aracını mal indirme sırasında koyup işi bitince çekiyor fakat kasabımız saygı değer abimiz daima park ediyor ve arkadan çıkış olmadığı için hep çıkmasını bekliyoruz..

tek çözüm erken kalkan yol alır mısalı park yerınde bos yer bulmak yoksa mantık olarak o bınada oturan herkes kat malıkı sayılır, kıracı ev sahıbı gozetmez hukuk ya da gozeten hukuku Türk Milleti tanımaz haklı olarak .(ben hukukcu degılım fıkrımı beyan ettımbelkı aksı de oluyordur sonucta burası Turkıye )

Arac sayisi artiikca daha bu problem cooook büyür....ah bu sehir planlamasini yapanlari bir yaklasam......oy ugruna gecekondulara imar vereni dib dipe bina kondurani....caddeleri sokaklari dar yapanlari..yesil alan heabi yapamayan,cocuklari düsünmeyenleri...lafim eskiye degil hala yeni yerlesim yerlerini bile 60 senesinin plani ile yapanlara...kafalari hala 100 sene geri calisanlara..haybiden para kazanip icraat yapmayanlara...
ben su ülkede sunu anladim okumak ile de adam olunmuyor ne yazik...:mad:

Arac sayisi artiikca daha bu problem cooook büyür....ah bu sehir planlamasini yapanlari bir yaklasam......oy ugruna gecekondulara imar vereni dib dipe bina kondurani....caddeleri sokaklari dar yapanlari..yesil alan heabi yapamayan,cocuklari düsünmeyenleri...lafim eskiye degil hala yeni yerlesim yerlerini bile 60 senesinin plani ile yapanlara...kafalari hala 100 sene geri calisanlara..haybiden para kazanip icraat yapmayanlara...
ben su ülkede sunu anladim okumak ile de adam olunmuyor ne yazik...:mad:
eğitim cehalet alır eşeklik baki kalır diyorsunuz yani olafı diyen de boşa dememiştir zaten kaldı ki bizim siyasilerin,mühendislerin,şehir planlamacıların birçoğunun her yeri eğitimli olsa ne olur normal şartlarda yapılan her binanın alt tarafını dükkan olarak hesap edenler ve bu hesaba ruhsat verenler oldukca bu ülkede otopark sorunu çözülmez oysa her binada daire sayısı kadar otopark alanı olmalı deprem vergısı toplayanlar ıstanbul ıcın konusursak o vergıyle ıstanbulu komple yıkıp 3 ıstanbul daha yaparlar ama su ana kadar birçivi çakan oldu mu ? olmaz o zaman nasıl gemıcık alacaklar ,ya da cocuguna mısır, yumurta fabrıkası acacaklar... ülkede polıtıka şu olmalı tokıye ya da daha kalıtelı bır kit e (tokı bıle dolandırmaya baslamıs) yetkı verılmelı bölge bölge gecekondu ,ıvır zıvır kıytırık tüm binalar yıkılmalı yerlerıne depreme dayanıklı gökdelenler ve onlara yetecek kadar yeşil alan ve otopark yapılmalı bu cok zor degıl adamın apartmanını alırsın daıresı kadar daıre verırsın yapım asamasında kırasını odersın vs .herşeyiözelleştirmek demek vatandaşı yabancı sermayelere gebe bırakmak mantığında olmaz devlet eksık ve haksız gordugu yerde devreye gırer adamın aklını alır bızde tam tersı nerde hırsız ugursuz onda ıhale,nerde kalpazan,üçkağıtcı onda ıhale ...neyse yenı bır ülke lazım, yenı bır beyın lazım yenı bır ATATÜRK lazım yoksa ....facebook da yazıyor paylaşımlarda 50 şehit verırız 50 gr toprak vermeyız e bız vermeyız de bırılerı dönüm dönüm satar sonumuzu filistin gibi yapar zaten az kaldı ha gayret...

Kanunlarla dalga geçen, oy veya kişisel çıkarlar uğruna makam ve mevkilerini kötüye kullanan, en önemlisi bu bürokratlara göz yuman, onlara el veren iktidar sahiplerini mezara dikine gömeceksin. İktidarların görevi cuma günleri yalakalık olsun diye vatandaşla saf tutmak değil, vatandaşın hakkını korumaktır.

Arkadaşın sorduğu soruya arkadaşlarımız gereken cevabı vermişler, ben de onlarla aynı görüşteyim. Kat malikleri ortak yerlerden faydalanırken kiracı/mal sahibi olarak ayrım görmezler. Esnafın yaptığı etik midir değilmidir, bu durum çok tartışma götürür. Nedense esnaflar dükkanlarının önüne vitrin kapanıyor diye başka araç koydurmazlar ama iş kendi araçlarına gelince durum değişiyor. Diğer yandan benim aracım onun vitrininin önünü kapatıyorsa, onun aracıda benim evimin manzarasını ve ışığını kapatıyor olabilir, o benim evimin penceresinin dibine aracını park ederken benim rızamı alıyor mu? Sonuçta park edilenler araba ama park edildikleri yerler değişik. Yani içinden çıkılması zor bir dururm. Bu tür olaylar modern yerleşim yerleri yapılmadığı sürece ancak diyalogla veya insanlıkla çözülür.

Son düzenleme:
Geri