ortalama tüketim sıfırlandı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tayfux
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tayfux

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar aracım 2012 astra h 1.3 cdti. aracıma bindim ve yedek anahtarla çalıştırıp yola çıktım. farkettim ki ortalama tüketim değerim sıfır ve hareket etmiyor. kendi kendine sıfırlandı desem şu anda sadece 0.0 gösteriyor başka hiçbir oynama yok. bu sorun ile karşılaşan var mıdır acaba? birde ben aracımın kaloriferini hi seviyesine yani sıcak konumuna getirmediğim halde kendi kendine gelmiş. bu durumun nedeni nedir acaba? arabayı aldığımdan beri hiç sıfırlamadım değerleri. bu arada aracın asıl anahtarı ile de denedim sonuç aynı.

güncel..

yedek anahtar başka kullanıcı diye algılandı sanırım araç beyni tarafından. o yüzden bi kaç ayar değişiyor olması lazım araçta... yani her anahtara o anahtarı kullanan sürücünün bazı kişisel ayarları olması lazım.
siz normalde kullandığınız anahtarı kullanın normale dönmesi lazım

akü kutup başlarını çıkar geri bağla asıl anahtarla devam et.

yedek anahtar başka kullanıcı diye algılandı sanırım araç beyni tarafından. o yüzden bi kaç ayar değişiyor olması lazım araçta... yani her anahtara o anahtarı kullanan sürücünün bazı kişisel ayarları olması lazım.

hocam normale dönmedi maalesef servisi aradım ondan değildir dedi. birkaç yerle görüştüm ortalama tüketim bazılarında 30 -31 litrelere çıkmış ama genelde bu durum mazot alırken anahtarı kontakta bırakanlarda olmuş. tekrar mazot al kontağı çıkarıp öyle dene dediler bir de onu deneyeceğim bakalım.

Bahsettiğiniz kişisel anahtar özelliği J'de var ama H kasada yoktu yanlış hatırlamıyorsam. Her ikisini de kullandım J'den eminim ama H kasada yok diye kalmış aklımda.

Şayet bu özellik varsa Radyo ayarlarının da değişmesi lazım. Böyle bir şey oldu mu?

Bahsettiğiniz kişisel anahtar özelliği J'de var ama H kasada yoktu yanlış hatırlamıyorsam. Her ikisini de kullandım J'den eminim ama H kasada yok diye kalmış aklımda.

Şayet bu özellik varsa Radyo ayarlarının da değişmesi lazım. Böyle bir şey oldu mu?

Hayır hocam bc2 yi sıfırlamıştım orası normal sıfırdan başladı ama bc1 i ellemiyorum mazot alıp deneyeceğim.. bugünlerde araca binmediğim için deneyemedim..

Arkadaşlar benim de aynı şekilde ortalama tüketim değerim ben ellemeden sıfırlandı. Sebebini bilmiyorum. BC 2'de her şey normal. BC 1'de ise ortalama tüketimin sıfır olması haricinde her şey normal. Ben mazot alırken anahtarı falan da bırakmadım hiç kontakta. Sizce neden olabilir ? Ya da ne yaparak düzeltebiliriz ?

Konu sahibi arkadaşım sen düzeltebildin mi sorununu acaba ? Eğer düzeldiyse yardımcı olabilir misin ?

Teşekkürler...

Geri