Esasında bluetooth özellikli bir pocket PC + yine bluetooth bir GPS olması yeterli. herhangi bir marka/model olması çok da önemli değil, aşağı yukarı aynı işi yapan cihazlar sonuçta.
GPS ile Pocket PC'yi konuşturduktan sonra, sıra geldi kullanılacak yazılıma.
Pocket PC'ler üzerinde çalışan değişik yazılımlar var, I - GO, TO MTO M gibi.
I - GO oldukça başarılı ve haritaları oldukça güncel mesela. Çoğu insan crack'li olarak kullanıyor.
Gönül ister ki herkes GPS için orjinal ve lisanslı yazılım kullansın,<firmalar gelişsin. Hatta ben aldım da diğer GARMIN cihazım için. Ancak son aldığım bilgilere göre ilgili Türkiye haritasını yapan firma her bir harita güncellemesi için 60 euro civarı güncelleme bedeli isteyecekmiş ilk bir yıl sonrasında. Abartı bir rakam. Başka şeyler de oldu, kıl tüy durumlar...
Bu arada benim aktif kullandığım cihaz GARMIN M3 Pocket PC- Windows Mobile 2003 kullanıyor, kendi üzerinde GPS var ve program olarak I - GO çalışıyor. Diğer cihaz ise doğrudan araç gps cihazı yine GARMIN C330.
Linkteki smart2go biraz pahalı gibi, yanında lisanslı harita yazılımı geliyor, muhtemelen Navturk falandır.
Düz bluetooth gps alıcıları 100 dolar civarı sanırım, muhtemelen ebay'den bile takılmadan gelecektir.