P0340 arızası vectra

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gökhan

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Siteyi ziyaret et
Aracım son bir haftadır 4500 deviri geçmiyor arıza ışıgı yakıyor ve inanılmaz şekilde hantallaştı.Op-com la arıza okuttum ve ''P0340 eksantrik mili devir algılayıcısı yanlış sinyal-kesik kesik '' arızası yazıyor.Arıza silinmiyor.Bu eksantrik milini söküp temizlemek istiyorum.Bu sensör motorun neresindedir.Eğer tamiri yok ise hangisinden almalıyım?Anladığım kadarıyla iki çeşit sensör var imiş.Aracım 98 vectra cd x20xev.

Aracım son bir haftadır 4500 deviri geçmiyor arıza ışıgı yakıyor ve inanılmaz şekilde hantallaştı.Op-com la arıza okuttum ve ''P0340 eksantrik mili devir algılayıcısı yanlış sinyal-kesik kesik '' arızası yazıyor.Arıza silinmiyor.Bu eksantrik milini söküp temizlemek istiyorum.Bu sensör motorun neresindedir.Eğer tamiri yok ise hangisinden almalıyım?Anladığım kadarıyla iki çeşit sensör var imiş.Aracım 98 vectra cd x20xev.

http://www.opelim.net/forums/teknik-servis/85158-egzantirik-mili-devir-sensoru.html
5.mesajda foto mevcut link şeklinde

Eksantrik devir sensörünü değiştirmeden sorunu çözdüm.Arkadaşlar bu arızayı (98 vectra x20xev p0340) alan arkadaşlara yardımcı olması düşüncesi ile sorunu nasıl çözdüğümü paylaşmak istiyorum.Nasıl olsa sensör değişecek diye sanayi ye gitmeden önce en azından şansımı deneyip sensörü söküp temizlemeye karar verdim.İşe motorun üst kısmındaki bujilerin üzerini kapatan kapağı sökerek başladım.Sonra hava filtre kutusunu söktüm.Daha sonra triger muhafaza kapağının hemen önündeki motor takozunu söktüm.Sonra triger muhafazasını da söktüm ve sensör meydana çıktı.Sensörü sabitleyen biri ufak biri büyük iki tane civata var bunları söktüm ve sensörü yerinden çıkardım.Sensörü balata spreyi ile güzelce temizledim.Sensörün soketinin içinide güzelce temizledikten sonra sensörün motora sabitlendiği yeri ince zımpara ve balata spreyi ile temizledim.Yağ tortusu nedeni ile simsiyah olmuştu.Sensöre gelen kabloyu güzelce ısıya dayanıklı izole bant ile sardım.Sonra söktüğüm şekilde sensörü yerin e taktım.Sonuç harika boşu boşuna sensörü değiştirip bir çuval para vermemiş oldum.15 gündür bir kere bile arıza vermedi.Sizin de teknik imkanınız var sa mutlaka temizlemeyi deneyin.Sanayi ye gittiğiniz zaman kesinlikle eksantrilk devir sensörü daha sonra krank devir sensörü değişecek derken bir yığın masraf yapmak zorunda kalıyoruz.

Geri