Park Sensörü Arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bahadircakir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
B

bahadircakir

Bilgi Girilmemiş
Ankara'da yoğun kar yağışı ve soğuk bir hava mevcut.
Bugün aracımla baya bir lastik kontrolü yaptım lastikler hiç yarı yolda bırakmadı. (michelin polar alpine)
Eve geldiğimde park etmek için geri vitese aldığımda ekranda SERVİS: PARK ASİSTANI uyarısını gördüm. Park sensör tuşuda yanıp sönmekteydi. Kapattım tekrar çalıştırdım düzelmedi. Bende inip sensörlere bakayım dedim yerinde duruyor mu  011zaa
neyse sensörlerin üstünde baya bir buz tabakası vardı. Parmağım yardımıyla buzları temizledim. Sonra aracı tekrar kapatıp açtım. Sorun düzeldi.
Başımdan akan kaynar sular bir anda kesiliverdi.

Aynı sorunu yaşayan falan olursa diye yazdım. Sakin olun problem yok  011zaa

Ynt: Park Sensörü Arızası

Düzelmesi sevindirici, naz yapmış diyelim :)

Aracın kullanım kitapçığında park sensörleri üzerinde kar, buz veya çamur olursa park sensörlerinin düzgün çalışmayabileceği yazıyordu. Böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım ben ama yine de hatırlamakta fayda var. Böyle koşullarda park sensörlerine gözü kapalı güvenmek tatsız sürprizlerle karşılaşmamıza sebep olabilir. Neyse ki araç bu tip durumlarda sürücüyü uyarıyormuş, bunu sizden öğrenmiş olduk. Ben hiçbir uyarı vermeden çalışmayı kesebilir diye düşünüyordum.

Düzeldiğine sevindik.bilgilendime için  thnxx

heyecan yaşamışsınız 011zaa. bende de sonradan takılan park sensörü var. ekranı şu dijital saatlerin ekranından olan. soguk havalarda devamlı bozuluyor. 2. kez bozuldu. buradaki servis taktırdıgınız serviste sadece garanti kapsamında olur dedi. zaten 1 yıl garantiliydi. Bende sesle idare ediyorum şimdilik

açıkcası korkuttu baya çünkü hem maliyetli olacaktı hemde kim bilir arabanın nereleri açılacaktı.. allahtan düzeldi.

klavuzdaki uyarılara dikkat etmemişim. en azından arıza oldugunda ekranda uyarı vermesi güzel birşey.

bahadircakir link' Alıntı:
açıkcası korkuttu baya çünkü hem maliyetli olacaktı hemde kim bilir arabanın nereleri açılacaktı.. allahtan düzeldi.

klavuzdaki uyarılara dikkat etmemişim. en azından arıza oldugunda ekranda uyarı vermesi güzel birşey.
Bu demek oluyorki kullanma klavuzunu hatim etmek gerekiyormuş victoryy

Geçen gün geri vitese taktığımda arkamda hiç birşey olmamasına rağman sesli uyarı direk ötüyordu, inip baktım sensörlerin üstü kar ile kaplanmış temizlediğimde sorun düzeldi.

Bende de sonradan takılan park sensörü var ara sıra bip düt dübap dübap diye fantazi şekillerde ötüyor. Soğuktan çipi büzüştü herhalde. ((:

Geri