partikü filtresi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan karaoglan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
K

karaoglan

Bilgi Girilmemiş
meraba benim aracım 1.3 dizel astra j 2012 model.somak istediğim şu benim aracım eve gelip motoru durdurduğum zaman soğutma fanı çalışmaya başlıyoryani şu soğuk aralık ayında bu normal birşeymidir. servise gittim düzgün cevap verecek elemanları bile yok k maraşta servis diye bişey yok zaten. bu fan sorunu sizlerdede oluyormu bu konuda fikri olan arkadaşlar varmı acaba.iyi forumlar

Ynt: partikü filtresi

karaoglan link' Alıntı:
meraba benim aracım 1.3 dizel astra j 2012 model.somak istediğim şu benim aracım eve gelip motoru durdurduğum zaman soğutma fanı çalışmaya başlıyoryani şu soğuk aralık ayında bu normal birşeymidir. servise gittim düzgün cevap verecek elemanları bile yok k maraşta servis diye bişey yok zaten. bu fan sorunu sizlerdede oluyormu bu konuda fikri olan arkadaşlar varmı acaba.iyi forumlar

size ne diye hitap edeceğim bu arada? bir tanışsaydık :)

sorununuz ile başlık arasında bir ilişki yok. ama fanın motor stop ettikten sınra çalışmaya devam etmesi normal

֖ZELLİKLE ARACIMIZI, D֜şÖœK DEVİRDE VE şEHİR İևݠ YOğUN TRAFİKTE KULLANDIğIMIZ  ZAMAN DİZEL PARTİK֜L FİLİTRESİNİ TEMİZLEMEK İևİN EK֜ MOTORU  Y֜KLEMEK İևİN FANLARI  ևALIşTIRIYOR. BU DURUMDA ARACINIZI NORMAL T֜KETİM DEğERLERİNE GELİNCEYE KADAR STOP ETMEYİNİZ. SAYGILARIMLA.

Normal bir durum motor sıcaklığı belli bir sıcaklığa ulaştığında fan devreye girecektir.

birkaç nedeni olabilir

1) çok dur kalklı bir yol izlemeniz yahut devir açısından aracı yormanız ( her zaman ki gibi kullanıyorsanız neden bu değildir )
2) dpf nin gizli yapılması ( o anki anlık yakıt tüketimini kontrol ediniz )
3) yakıtınızın kötü olması ( o anki anlık yakıt tüketimini kontrol ediniz )

ben son 2 ihtimal üzerinde duruyorum bu aralar cok sık oluyorsa şayet nedeni de şu ben aracı aldığım ilk günden beri hep shell den almama ve memnun olmama rağmen ne zaman ki erz e geldim yaz sonu ve yakıt aldım bu sıkıntı bende de başladı ya dpf uyarısı verip sürüşe devam edin diyordu ya da fan açıyordu.bende yakıtı değiştirdim total e geçtim sıkıntı kalmadı şimdi de tavsiye üzerine mazotunun daha geç donacağı söylenen po ya geçtim ama havalar ısınsın erz de total e memlekette shell e devam ederim

Fakat partikül filtresi ile fanın sık çalışması arasındaki ilişkiyi kuramadım.

DERSİMLİ link' Alıntı:
Fakat partikül filtresi ile fanın sık çalışması arasındaki ilişkiyi kuramadım.

benim ikiside belirli aralıkla tekrar ettiği için o dönemde ben şöyle düşünüyorum araç normalde 4lt yakıyorsa anlık gizli dpf ile 5-6 yakacak ve aracı haddinden fazla kasacak ve yoracak. ben gizli dpf yaptığını aracın gidişinden hissediyorum aracı tutuyor sanki.

ozgun88 link' Alıntı:
benim ikiside belirli aralıkla tekrar ettiği için o dönemde ben şöyle düşünüyorum araç normalde 4lt yakıyorsa anlık gizli dpf ile 5-6 yakacak ve aracı haddinden fazla kasacak ve yoracak. ben gizli dpf yaptığını aracın gidişinden hissediyorum aracı tutuyor sanki.

Şimdi oldu bu mantıklı dpf temizliği hangi aralıkta oluyor.

DERSİMLİ link' Alıntı:
Şimdi oldu bu mantıklı dpf temizliği hangi aralıkta oluyor.

:) benim şu an olmuyor çok şükür yakıtı değiştirerek çözdüm çok şükür :)

Geri