rolanti ayarlayıcısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mkiraz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mkiraz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm izmirden mehmet ben
sitenize yeni katıldım. vectra b gt aracım var ve bakımdan yeni çıkardım.
şimdi rolantimde sorun var debriyaja bastığımda veya vitesi boşa attığımda rolantim normalden fazla düşüyor. temizlettim ama tekrar söküp temizlemek istiyorum. bu sorunu her zaman yapmıyor. bana sökülüşünü tarif edbilirmisiniz. temizlerken nelere dikkat etmem gerekmekte.
internette hellux markası var.kalitesi nasıldır?
tşkkrlr

kelebeğin alt yanda dibinde bir soket iki vida sökülecek sökmeden önce opelden contasını al kuruş ama yenisi iyidir..söktükden sonra parçayı eline alaırsan iki parçadan oluştuğunu göreceksin yanlarda tornavida ile onu aç soketli olan kısmını koy kenara diğer pistonlu olanı al ya temizleme benzini veya balata temzileyici içinde 1 gün beklet sonra temizle W40 ile piston olan kısmı yağla parçayı birleştir yeni conta ile tak
dichtungen.jpg

slm parçayı söktüm ve pistonlu olan kısmıda ayırdım. fakat soketli parçayıda üstten söktümbiraz zor oldu ama sonra yazınıza dikkat edince selenoid (soketli kısm) ellemeyin demişsiniz. neyse söktüm artık. içerisinde yağ artıkları siyahlıklar çıktı. pistonlu kısmın içerisine benzin koyup parçaları birleştireceğim. sonucu paylaşırım. tşkkrlr

tamamdır.

evet arkadaşlar rolanti sorunu çözüldü baklım kaç km yapacağız.
topalamda 3 conta değişti. ikisi presli olan selenoid içerisinde biriside selenoidle diafram ve pistonun bulunduğu parça birleşim noktasında.
selenoidli kısmı açmak uğraştırıyor ama içerisinden (milin hareket ettiği yer) kir yağ çıkıyor temizleyip kapattım. yay arkaya basacak.
iki parçayıda temizledim (anti elektrik spray elektronik kartlarda kulllanılan spray) sonuç şu an çok iyi.;)
serviste bu parça değişimine 500 tl gibi fiyat veriyorlar.
eliniz yatkınsa uğraşmaya değer.

kardeş valla helal olsun bu contaları nasıl temin ettin

bende içinde ki pistonu çıkarttım piston felaket kirliydi pistonu sökmeden temizlemek imkansız fakat benim içinden conta çıkmadı sen 3 tane çıkarmışsın bende hiç yok marka farkı mı benim simens

o presli yerde bir tane geniş conta var birde mekanik kısım ile elektrikli kısım arasında 2 parçanın birleştiği pistonu hareket ettiren parçada conta var başkada yok ama kardeş yani o pistonu söküleceüi hiç düşünmemiştim gayet de güzel çalışıyor

kelebeğin alt yanda dibinde bir soket iki vida sökülecek sökmeden önce opelden contasını al kuruş ama yenisi iyidir..söktükden sonra parçayı eline alaırsan iki parçadan oluştuğunu göreceksin yanlarda tornavida ile onu aç soketli olan kısmını koy kenara diğer pistonlu olanı al ya temizleme benzini veya balata temzileyici içinde 1 gün beklet sonra temizle W40 ile piston olan kısmı yağla parçayı birleştir yeni conta ile tak
dichtungen.jpg

selim bey benim aracın silindir kapağının üstüne 2 tane yanyana biri kalın biri ince hortum var benim o ince hortum yeri kırık şimdi bu hortum gaz kelebeğinin altına gidiyor yukarda ki resimde sağ altta gözüküyor.Napcaz

Hortum ucundan (kelepceden) kırıksa kesip yerine takacaksın boyu yetiyorsa yoksa yenisini alacaksın...

Hortum ucundan (kelepceden) kırıksa kesip yerine takacaksın boyu yetiyorsa yoksa yenisini alacaksın...

keşke hortum kırık olsa hortumun girdiği silindir kapağa bağlı yer kırık oraya bişeyler düşünüyorum ama meme gibi bir şey vidalı içi delik vardı bende bulamadım başka nasıl bir altarnatif olur sizin düşünceleriniz .Zaten benden önceki sahibi onu yapıştırmış

Geri