Ruhsat Adres Değişikliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan thskt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

thskt

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar ev adresim değişti. şimdi ruhsat değişimi için ne yapmam gerek. çok masraflı olmadan kurtarabilir miyim??

kayseri'deki arkadaşlar için; emniyete mi gidecez yoksa trafik şb. mi?

adres değişikliği için satana veya muayene gününe kadar bişey olmaz ama şimdi değiştirmek istesen mahallenin bağlı olduğu emniyete gitmen gerekiyor, buda yaklaşık 120 TL gibi bir kağıt bedeline maal oluyor..yanlız dikkat et benim başıma geldi şasi no WOWO..diye başlıyor emniyetteki arkadaşlar W0W0 diye yazıyor ( tam terside olabilir :) ) ve yeniden değiştirmen gerekebiliyor buda sana yeni bir 120 TL ye maal oluyor tabi..o konuya dikkat et derim

Eğer adres değişikliği ile ilgili bilgilerini yeni taşındığın ilçenin nüfüs müdürlüğüne bildirdiysen (e-devlet sistemi) senin trafikte bir şey yapman gerekmiyor. Çünkü TC numaranla sisteme girdikleri zaman senin yeni adresin ekranda zaten görülecektir.

peki ceza felan yollanırken ruhsattaki adres mi yoksa tc ye göre mi bakarlar?

e-devlet sisteminde ikametgah adresin neresi görünüyorsa oraya gelir.

valla nüfustan değiştiğime göre galiba orada da geçerlidir artık. tşk savaş abi

Önemli değil. Başımıza bununla ilgili 2 olay geldiği için bilgi vermek istedim. İzmir'e taşınalı 4 ncü seneniz, araçlarımız halen Ankara plakalı. TÜV eşimin arabasının ruhsat bilgilerini muayene sırasında beğenmedi :), ruhsatı İzmir'den yeniledik (Ankara ile yazışmalar yapıldıktan sonra), bu arada plakaya ceza kesmişler, tebligat İzmir'deki adrese yapıldı.

Ben nüfüsta adresi değiştirdikten sonra lpg yi işlettim.Şu an ruhsatta yeni adresim var ve plakam aynı.İstanbul dan Ağrı ya aldırdım adresi.

Geri