Sanırım Maf sensörü arızalandı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan badwet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

badwet

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhabalar son birkaç gündür sabah aracımı çalıştırdığımda bir süre duman atması rolantide dalgalanma ve soğukken tekleme akabinde yolda giderken kesiklik yaşamaya başladım.egrden şüphelendim fakat egr yi söktüğümde egr'nin gayet iyi çalıştığını gördüm daha sonra debimetreyi söküp yağsız kontak spreyle temizledim fakat hiç birşey değişmedi yine gaz yememe ve kesiklik yapmaya devam etti debimetrenin fişini çekip kullanınca kesiklik gitti tabi kara dumanı koyvermeye başladı sanırım debimetre ömrünü bitirdi.

şöyle bir nette araştırınca ;

Maf sensörü (hava kütle ölçer) arızalandığında;

* Motor rölanti devrinde dalgalanma (düzensiz rölanti)

* Motorun hızlanmada kesiklik yapması, zayıf hızlanma

emareler benimkilerle aynı.

debimetrenin fişi çekip deneyin düzelirse değiştir

Merhabalar bugün sağolsun sanayideki parçacı arkadaş baya yardımcı oldu akışmetrenin sıkıntılı olduğunu yenisine ihtiyacım olduğunu fakat denemeden almayacağımı söyledim oda yardımcı oldu.1.3 cdti meriva akışmetresi isteyince benim akışmetrenin farklı bir numaralı olalını araca uyar diye getirdi ben pek sıcak bakmasamda takıp denememe imkan verdi takıp yola çıktığımda hiç birşey değişmedi map sensöründen olabileceğeni düşünerekten map sensörünüde deneme amaçlı takıp kontrol ettim hiçbir değişiklik olmadı şimdi muhtemelen aynı numaralı akışmetre olmadığı için sorunun çözülmediğini düşünüyorum sizce haklımıyım.dönüşte akışmetrenin fişini çekip geldim araba zımba gibi.

Benim akışmetrenin üzerindeki parça numarası:0 281 002 620/55 350 047 parçacının verdiği malzemenin numarası farklı ama görünüşte birebir aynı.

Edit;Aslında şu kataloğu görünce sanırım parçacının verdiği akışmetrenin birebir benimkiyle aynısı olmamasından sorunun düzelmediğini düşünüyorum.kataloğa bakıldığında neredeyse yüzlerce akışmetre var.:)

http://www.boschcataloguessa.co.za/...files/assets/common/downloads/publication.pdf

Son düzenleme:
bende de debimetre arizasi veriyor bilgisayarda fakat fisini cektigimde yine ayni yenisini aldim ayni fisi cekincede cozulmedi sorunum neden olabilir ?

Merhabalar bugün sağolsun sanayideki parçacı arkadaş baya yardımcı oldu akışmetrenin sıkıntılı olduğunu yenisine ihtiyacım olduğunu fakat denemeden almayacağımı söyledim oda yardımcı oldu.1.3 cdti meriva akışmetresi isteyince benim akışmetrenin farklı bir numaralı olalını araca uyar diye getirdi ben pek sıcak bakmasamda takıp denememe imkan verdi takıp yola çıktığımda hiç birşey değişmedi map sensöründen olabileceğeni düşünerekten map sensörünüde deneme amaçlı takıp kontrol ettim hiçbir değişiklik olmadı şimdi muhtemelen aynı numaralı akışmetre olmadığı için sorunun çözülmediğini düşünüyorum sizce haklımıyım.dönüşte akışmetrenin fişini çekip geldim araba zımba gibi.

Benim akışmetrenin üzerindeki parça numarası:0 281 002 620/55 350 047 parçacının verdiği malzemenin numarası farklı ama görünüşte birebir aynı.

Edit;Aslında şu kataloğu görünce sanırım parçacının verdiği akışmetrenin birebir benimkiyle aynısı olmamasından sorunun düzelmediğini düşünüyorum.kataloğa bakıldığında neredeyse yüzlerce akışmetre var.:)

http://www.boschcataloguessa.co.za/...files/assets/common/downloads/publication.pdf

birebir uyumlusunu burdan bulabilirsiniz.bazen farklı numaralarda uyumlu olup numarasını verebiliyor.
http://www.bosch-automotive-catalog.com/tr/vehicle-search

Geri