Selamlar Şu Emektara Bir El Atalım Lütfen

mahmutanil

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba ismim Anıl Kahraman 18 yaşımdayım öğrenciyim İzmir'de oturuyorum 93 model vectra 2.0 gls aracım var.Aracım 400000 km de ve 2003 ten beri yaklaşık 300000 km dir lpg ile kulanılmakta araç enjeksiyonlu fakat tüpü eski sistem pek bakımlı değil aracım uzun süredir amcamdaydı ve o da çok hor kullanmış geçenlerde aracıma benzin koydurdum biraz benzinle kullanayım diye bir süre kullandım sonra tüpe geçtim 2 3 gün sonra aracım tüpte de benzinde de durmaya yakın stop ediyor tüpte ettiğinde çalışması için biraz bekliyorum sonra marş alıyor benzinde hemen alıyor ama onda da çok stop ediyor şöyle söyleyeyim iki park manevrası arasında bile ayağımı gazdan çekince stop ediyor özellikle benzinde de aşırı bir rölanti düzensizliği var ibre sabit ama ses sürekli değişiyor uzun süre çalıştırmayınca da çalışırken sarsıntılı çalışıyor bir iki kişiye sordum enjeksiyonların temizlenmesi lazım dediler bilemiyorum bu foruma bana yardımcı olabileceğiniz umuduyla üye oldum yardımlarınızı bekliyorum umarım fazla sıkmamışımdır bir de aracıma karbon clean yaptırsam zararı olur mu km den dolayı şimdiden teşekürler

Öncelikle hoşgeldin. Aracını iyi ve güvenilir bir özel servise götürüp baktırırsan daha güzel sonuç alırsın. Senin söylediklerine göre tahminlerim; 1) Bujiler ve kabloları değişmesi lazım, 2) Gaz kelebeği ve konum sensörü temizlenmesi lazım 3) Vuruntu Sensörü değişmesi lazım , diye düşünüyorum. Ancak en doğru teşhisi servis koyacaktır. Şimdiden geçmiş olsun.

enjeksiyonlarda bir sorun yok mudur diyorsun yani abi peki carbon clean yaptırsam bir sorun olur mu gaz kelebeğine de hortumu çıkarıp şöyle bir baktım hani pisini de gördüm öyle çok kirli gibi durmuyor kuru bezle şöyle yüzeysel bir sildim ama

cevap yazacak kimse yok mu

Enjektörlerindeki olası sorun relanti düşüklüğünden daha başka belirtilere de sebep olur.Eğerki aracın çalışması düzenli görünüyor ve tek sorunun relanti nin düşük olması ise relanti ayarlayıcı-kelebek boğazı nın temizlenerek gözlemlenmesi gerekir.Eğerki düzelmiyor ise relanti ayarlayıcının değiştirilerek denenmesi gerekir akabinde ise relantiyi etkileyen vakum devresi gözden geçirilmeli.Kaçaktan ziyade kısmi tıkanma yada kirlilikler olabilir ama bence relanti ayarlayıcı-kelebek boğazını temizlettirirsen umarım düzelir.
Foruma yeni üye olduğunuz için heyecanınızı anlıyorum ancak 40 dk içerisinde patır kütür cevapların dökülmeyeceği de bir gerçek.Belki günler sonrasında bile bikaç kişi ancak yazabilir.Çünki tamamen iyiniyet tabanında yaptığımız yardımlaşmalar olduğu için konuyu bilmeyen yada emin olmayan bir çok insan yazmadan geçebilir.
Herşeye rağmen takdir edersinizki burada yazılan yorumlardan ziyade nihai karar görerek ve ustalarca yapılan tespitlerdir.

Ayrıca üye arşivi kısmına tanıtım yaptıktan sonra teknik servis bölümünde konu açmanız hem doğru hemde daha verimlidir.
Teknik servis bölümünde konuyu yeniden açarsanız içeriği memnuniyetle aktarır ve gerekli düzenlemeyi de yaparız.

uzun süredir sorunu çözecek ya da danışacak biri ile konuşmadığım için biraz aceleci davranmış olabilirim kusura bakmayın

Geri