Ses işinden anlayan arkadaşlar. Birkaç önemli sorum var... Yardım.

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar önceki sahibi aracıma 1000 wattlık amfi ile oval hoparlör kullanmış...

Pandizotu delmiş arkadan. 2 tane delik bagajı her açtığımda karşıma çıkıyor sinir oluyorum. Birkaç sorum var sizlere...

1) Ben bu pandizotun deliklerini kapatmak amaçlı ama aynı zamanda güzel bası tizi güzel olan 2 adet oval hoparlör almak istiyorum. Acaba amfi olmadan buralara hoparlör bağlamamın bir sıkıntısı olur mu elektriksel açıdan?

2) Amfisiz kullanacağım için acaba ne gibi dezavantajım olur?

3) Arabanın arkadaki hoparlörleri çalmıyor şuan nedenini bilmiyorum. Ama pandizotun orda beyaz 2 tane kablo var uçları boş. Herhalde ordan çekmiş kabloları arka hoparlörleri boşa çıkarmış. Acaba ben bu arkadaki hoparlörleri nasıl aktif edebilirim? Aracım corsa 1.3 cdti. Bu iki hoparlörle beraber bu alacağım oval hoparlörleri aynı anda çalıştırmam mümkünmüdür?

4) Almayı düşündüğüm http://www.hepsiburada.com/sony-xs-...px?productId=otsonxs-f6926se&categoryId=26090 hoparlör hakkında ne gibi düşünceleriniz olur ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum....

Yok mu anlayan ses işinden arkadaşlar? Fazla bilgim yok bilgim olmadan bu hoparlörlerden almayı da istemiyorum açıkcası.

orjinal teybine bağlayacaksan RMS olarak cok büyük oval kolon tercih etme.büyük ihtimalle bahsettiğin kablolar hoparlör kablosu olabilir.daha güzel performans almak istiyorsan alacağın oval kolonlar için arkaya mdf den bi pandizot yaptır derim....

Şuan arabadaki pandizotlar zaten oval biçimde kesik. İki tane delik şeklinde duruyor. Oralara oval 6'' 9'' inc lik 2 kolon alıyım diyorum. Bunların çalışması için amfi şart mı acaba?

Bu ses olayını yanlış yere açmışım. Ses Görüntü sistemleri adlı forumda olsaymış iyiymiş.

1-2 adet oval beğen ve tak.elektriksel açıdan sorun olmaz.
2-Amfisiz kullanacağın ve ana üniten zayıf çıkışlı olduğu için işe yarar bir ses alamayacaksın.Yine de orjinallere göre daha iyi ses çıkar ovallerden.
3-Arka hoparlörlerin çalışamaması normal.Orjinal bağlantısını söküp ovallere vermişler daha önce.Paralel kablo çekip hem arkaları hem de ovalleri çalıştırabilirsin ama muhtemelen ana ünitenin çıkışlarına zarar verirsin.
4-Model hakkında bilgim yok ama dediğim gibi zaten performans alamayacaksın bu bağlantılarla.O nedenle ekonomik bir ürün tercih edebilirsin.

Son olarak bence arka kapılardaki orjinal hoparlörlerine boştaki kabloları bağlayarak çalıştır.Arkadaki oval deliklerine de oval kapak alıp tak ve kapansın.Başka birşey bağlama.

Geri