Short Shift & Manifolt Temizliği ve Vites Boşluğu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Siteyi ziyaret et
Selamlar iki konu açmamak için tek konu iki cevap bölümü açtım :)

öncelikle Corsa C için vites kolunun kesilmesi ile short shift yapmak ne kadar doğru yada mümkündür?

Benzinli 88.000'de olan bir aracın manifold temizliğine ihtiyacı varmıdır? bunun ortalama ücreti ve riskleri nelerdir?

son olarak vites körüğünün içinde vites kolunun bittiği gri parça nasıl güçlendirilir (bu parçadaki deformasyon boşluk yaratıyor)

Teşekkürler..

short shift için hesabı doğru yapamazsan sıkıntı yaşarsın ben yaptırdım alışana kadar canım cıktı,vitesteki boşluk için sanırım tamir takımını yenilemen işi çözer oradaki oringler yıpranmıs hatta kopup düşmüş olabilir

Cengiz abi orgin dediğin yer benim tariif ettiğim yer ise şayet formunu şeklini kaybetmiş bu gözlemlenebiliyor resim eklicem birazdan yine yorumunu rica edicem

Kırmızı ile gösterilen yer deforme olmuş ordan oynama yapıyor

24122010029h.jpg

Son düzenleme:
ben tamircive ya usta degılımde bende de aynı sorun var vites kolunu tutan plastik parçanın eklem yerınde yanı hareketli yerinde siyah oring var, o bende kopunca cok bosluk yarattı vıteste bence aynı parcadan bahsediyoruz

Evet abi bencede aynı parça baya baktım üstteki siyah parça oynamıyor direk bu gri parça oynuyor mevcut şeklindede deformasyon var kırılma erime tarzı

evet budur onu değiş sorun kalmaz gerçi ben daha değişmedim de :D sorunun kaynağı muhtemelen o parçabana öyle dediler

melii c.c yorumunu begendi :)

manifold temizletmenin pek işe yarayacağını zannetmiyorum tek başına yaptırmışken corbon cleande yaptır bide her 5 binde bir enjektör temizleyici kullan dicem ama aracın gelmiş 88 bine faydası olur mu bilmem

88.bin çokmu fazla ya :D yapma enj.temizleyicisi kullanıyorum her 5 bin az bir süre aşımı 10.000 desen evet..

Geri