Arkadaşlar....Aracım 1997 model Astra F Gls Sedan Benzinli 1.6 16 v Geçen günlerde yag değişimi yaptırdımm...5 lt lik Gm 10 40 yag koydular..Özel Opel servisinde..Ama tamamen 5 lt değilde 4 lt sini koyudular...Yag değişiminden sonra yaklaşık 60 km yol yapmışımdır..Sonra araba 1 hafta falan hiç çalışmadan yattı..İlk calıştırmada Sağlam bir silkeleme yaptı ve dikizden baktıgımda arkamda büyük mavi bir bulut gördüm..Tabi jikle devreye girdikten 6-7 saniye sonra silkeleme bariz sekilde azaldı ve arkamdaki mavi duman 10-15 sn sonra durdu...Düz bir zemin buldugumda ilk işim yag seviyesine bakmak oldu...Bilmiyorum sizinkilerdede yag cubugu aynımı ama benim yağ çubuğunun ucundaki plastik kısmı tamamen yagla doluydu..Sanırım koydukları bu 4lt yag fazla geldi...Peki sizce bu fazla yag,1 hafta yatan arabanın ilk calışmasında bu durumlara sebep olabilirmi...Ayrıca belirtmek isterim daha sonra 1.5 gün aracı yatırıp calıstırma denemelerimde de ilki kadar cok olmasada aşşsgı yukarı aynı problemle karşılaştım...Sizce sorun fazla yagdanmı kaynaklanıyor,Ateşlemedenmi,Antifirizdenmi yoksa motorun bir problemimi var...Not olarak arac hareket halindeyken mavi duman atmıyor,sadece ani hareketlerde ve gaza yüklendiğimde kısa bir siyah duman atıyor...
Uykularımı kaçıran,severek bindiğim aracımı satma eşiğine getiren bu soruna verdiğiniz cevaplar ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim......
Uykularımı kaçıran,severek bindiğim aracımı satma eşiğine getiren bu soruna verdiğiniz cevaplar ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim......