Sıfır Astra Classic Boya Koruma Tavsiye

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sudkaldo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sudkaldo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Astra klasik hb aldım. Ocakta elime geçecek. Sıfır arabaya ne yapmam gerek. Rengi gümüş gri. Wax/nano filan. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ankaradan da tavsiye edeceğiniz uygun yerler var mı teşekkürler.

Öncelikle aracınız hayırlı olsun..

Araçlar satılmadan evvel belirli noktalarda toz altında uzun süre bekletiliyor ve satış dan sorumlu elemanlar o araçlar satılmadan evvel araçları o tozları ile fırçayla hunharca yıkıyorlar.. Aynı zamanda tam temizlik te sağlanamamış oluyor..

Benden size tavsiyeleri aşama aşama yazacak olursam..

1. İlk aşamada aracınızı çizmeden mikrofiber eldiven veya içerisinde toz tutmayan bir süngerle (bazı arkadaşlar sıvacı süngeri kullanıyor ben denemedim) ve de iyi kir çözen bir şampuanla yıkayınız..

2. Aracınızı kil ile temizleyiniz..

http://erdemboya.ticaretimiz.com/product_list/group_66016

3. Aracınıza isterseniz el ile uygulanan Autoglym Super Resin Polish uygulayınız.. Bu size daha parlak bir görüntü ve ince kılcal çizikleri doldurma ve boya yüzeyindeki kirlerden daha net bir şekilde kurtulma sağlıyacaktır.. (Örn kireç lekesi, yağmurdan oluşan lekeler)

http://erdemboya.ticaretimiz.com/p162387-autoglym-srp-cizik.html

4. En sonda iyi bir wax'ı ince bir katman halinde sürerek korumayı tamamlamış olursunuz..

gri araç için özellikle tavsiyem

http://erdemboya.ticaretimiz.com/p90656-finish-kare-1000p.html

Gereken yazılmış, kendiniz yaparsanız daha güzel olur ama illa işi bilen mekan arıyorsanız ankarada detailgarage mert var, tavsiye ederim.

Teşekkür ederim Maden ama bu konuda hiç tecrübem yok. sıfır araba olunca mahvetme ihtimalim var. bu sebepten bir yere yaptırabillirim anca. Bu arada detailgarage mert kimdir yeri neresidir acaba.

hayirli olsun güle güle kullanin. yeni arabaya sadece temiz bir wax uygulamasi yapilirsa yeterli.cizik giderici yada cilaya hic gerek yok boya zaten yeni..

hayirli olsun güle güle kullanin. yeni arabaya sadece temiz bir wax uygulamasi yapilirsa yeterli.cizik giderici yada cilaya hic gerek yok boya zaten yeni..

Emrah abi araç sonuçta ilk boyadan çıktığı günde değil belirli bir süre showroom'un otoparkında bir zamandırda arkadaşın otoparkında bekliyor yani ufak tefekte olsa boya yüzeyine yapışmış partiküller mevcut..

Şimdi boya temizlemeden wax sürmeye çalışırsak o partiküllerle çok güzel çizeriz boyayı..

Aynı zamanda araç bir kaç defa yıkanmıştır sanırım güzel kireç izleri bizleri bekliyor olacaktır aynı zamanda yıkamadaki ufak çizikler korumayı yapmadan bunlarıda maskelemek gerekir ki tam bir parlaklık sağlansın..

Yani boya temizliği olmadan abi, wax atılmamalı diye düşünüyorum..

Emrah abi araç sonuçta ilk boyadan çıktığı günde değil belirli bir süre showroom'un otoparkında bir zamandırda arkadaşın otoparkında bekliyor yani ufak tefekte olsa boya yüzeyine yapışmış partiküller mevcut..

Şimdi boya temizlemeden wax sürmeye çalışırsak o partiküllerle çok güzel çizeriz boyayı..

Aynı zamanda araç bir kaç defa yıkanmıştır sanırım güzel kireç izleri bizleri bekliyor olacaktır aynı zamanda yıkamadaki ufak çizikler korumayı yapmadan bunlarıda maskelemek gerekir ki tam bir parlaklık sağlansın..

Yani boya temizliği olmadan abi, wax atılmamalı diye düşünüyorum..
Ibrahim Türkiyede sifir arac satislari malesef bizim burdaki gibi degil burda arac alinirken tertemiz yapilip cila cekiliyor o yüzden ben öyle dedim ama haklisin Türkiyede biraz daha farkli ozaman dedigin gibi detayli temizlik temiz bir cekilen cila da kilcal cizikleri yok eder daha sonrada güzel bir wax off degme keyfine.daha sonrasida siddetle tavsiye ediyorum özellikle yeni yada boyasi temiz bir kac yasindaki arabalarda cok fark ediyor.(sprey cila) bir saatte yapiliyor.

Geri