Sigara Bekçileri Geliyor :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasip

$value="Opelim.Net";
Yönetici
Genel Başkan
03-Afyonkarahisar
Siteyi ziyaret et
Sağlık bakanının son yaptığı açıkmalardan sonra, Fahri Sigara Denetleyicileri uygulaması yapılacakmış, yani kapalı alanlarda sigara içenlere ceza uygulayacaklarmış. Bu uygulamanın bir sonraki aşamasını tahmin edersiniz ki Fahri denetçiler tarafından araçlarda sigara denetimi olacaktır diye düşünüyorum. Sizin yorumlarınız nelerdir ?

Valla benim trafikte ceza yazma yetkim var😁. Aracta sigara icilmesine ben karsiyim. Tek basina iciyosa skinti yok bence. Arac icinde baskalari varsada icerdeki kisiler icme derse kimsenin icecegini zannetmiyorum

• Beğen
Tepkiler: tutankamon
Sigara içmiyorum ancak bütün mülkiyeti sahibine ait olan araçta eger başka birisi yoksa sigaradan ceza yazılmasına karşıyım. Bu evinde sigara içilmesinden dolayi ceza yazılması gibi birşey... Ancak sağlık bakanlığı harcamalarında sigaradan kaynakli maliyetleri düşününce ve yeni nesilin başlamasının engellenmesi için sigaranın reçete ile satılmasını destekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Zafer715
şahsi düşüncem; bence cam açıkken sigara içilmesi yasak olsun, camı kapatan içerse içsin kime ne :) biz görmeyelim :D

Bence baştan sona saçmalık , çok detaylı bir çalışma yapılması gerek bu konu hakkın da . Örneğin ben iş yerinde kendi odam da sigara içiyorum kimse yokken arabada da öyle. Odam da veya arabam da sigara kullanmayan biri varsa zaten içmiyorum. Bu durum da odam da arabamda da tek başıma kendimi zehirlemem den kime ne ? Zaten Dünya'nın vergisini alıyorlar sigaradan , üzerine birde ceza mı kesecekler ?

Bir yorum da ben katmak istiyorum. Herkes sağlık açısından bakmış olaya ancak bence burada ana etmen dikkat dağılması ve yangın güvenliği gibi konular. Bu açıdan bakınca telefonla eline alıp konuşmak neden yasak? Kulaklık ya da bluetooth kit varsa yasak değil ama yine de dikkat dağıtıyor ister istemez. Sigarada bir de yangın çıkarma, abartı gelebilir, elbet yangın çıkmaz ama kazaya sebebiyet verme riski çok yüksek. Elinizden düşebilir ya da buna benzer bir sorun yaratabilir. Şimdi hiç sorun yaşamadım diyenler olacaktır ancak bu HİÇ olmayacağı anlamına gelmez. Bu tür kurallarda sadece sizin değil de trafikteki diğer araçların da güvenliği düşünülür. Dikkatimi çeken bir diğer nokta da genelde izmaritlerin hep arabadan dışarı atılması. Hiç hoş değil bence. Evinizde içtiğiniz sigarayı halıya mı atıyorsunuz dostlar? Bence aynı şey. Kimseyi kınamak için söylemiyorum ama benim görüşüm böyle.
Ceza konusunda ise keşke tüm kurallar herkese nizami olarak uygulansa. Böylece eşit ve adil davranıldığını gören her vatandaş kurallara uymaya daha çok özen gösterir. Kesilen cezalar maalesef para ihtiyacından dolayı. Zaten burada da diğer mecralarda da buna tepkiler bu yüzden.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Hasip
Geçmiş bir tarihte aracında lpg kaçağı olan bir tanıdığım ve arkadaşı arabada sigarayı yaktığı anda çıkan yangında kötü derece yanmışlardı. Uzun zaman şoku üzerimizden atamamıştık, hatta lpg sistemine o zamandan beri şüpheyle bakan biri hale geldim.

• Beğen
Tepkiler: goktasoktay
Geçmiş bir tarihte aracında lpg kaçağı olan bir tanıdığım ve arkadaşı arabada sigarayı yaktığı anda çıkan yangında kötü derece yanmışlardı. Uzun zaman şoku üzerimizden atamamıştık, hatta lpg sistemine o zamandan beri şüpheyle bakan biri hale geldim.

Allah korusun, evet LPG yi hesap etmemiştim, ciddi yangın riski de varmış...

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Geri