Soğutma suyu seviyesi

Ergun U.

Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
Siteyi ziyaret et
Merhabalar bugün öğlen vakti arabanın cam suyunu tamamlayayım dedim fakat motor suyu gözüme çarptı çok düşük geldi araba soğuk en son dün çalıştı yine de bu seviyede olması normal mi. Olmadı akşam bir çalıştırayım çizgi seviyesine ulaşabilecek mi ekran da uyarı verecek mi.

---- Seri mesaj engellendi. Mesajlar birleştirildi. (Opel Forum) ----

Son düzenleme:
Merhabalar bugün öğlen vakti arabanın cam suyunu tamamlayayım dedim fakat motor suyu gözüme çarptı çok düşük geldi araba soğuk en son dün çalıştı yine de bu seviyede olması normal mi. Olmadı akşam bir çalıştırayım çizgi seviyesine ulaşabilecek mi ekran da uyarı verecek mi.

Hocam soğutma sıvısı seviyesine dikkat ediniz :) Zira ben daha geçen hafta su pompasını yani devirdaimi değiştirdim.. Soğutma sıvısı eksik uyarısı geldi bende 1 lt antifriz alıp ekledim fakat 1lt nin hepsini aldı depo, bende ustaya bunu söyledim, bir yerde sızıntı vardır dedi ve bir baktı ki devirdaim patlamış inceden sızdırıyor :) sonuç parça+işçilik 300tl ye maloldu :) Bi genel kaçak ve sızdırma kontrolü yapın derim..

• Beğen
Tepkiler: Ergun U.
Çok düşük derken max ile min arasında tam olarak nerde?

Akşam 5 dakika çalıştırma fırsatım oldu bir kademe arttı resimdeki seviyeden.

Ekli dosyalar

• IMG_20180219_181709.webp
    IMG_20180219_181709.webp
    144 KB · Görüntüleme: 2,487
Gördüğüm kadarıyla suda eksiltme mevcut tamamlarsanız iyi olur. Gözle kontrol etmekte fayda var belkide kaçak vs vardır kontrol edilmesi gerekli.

• Beğen
Ordaki okla işaretli seviye maximum alabileceği miktarı mı temsil etmekte. Bir miktarda radyatörün içinde olduğu için endişelenmiyorum ama bir takip edeyim bakayım günden güne azalma olacak mı.

Evet hocam ordaki ok işareti maksimum oranı gösterir.

• Beğen
hocam araba çalıştıktan sonra değil de stop ettikten 2 saat sonra falan su seviyesine bakın yine eksilmişse kapağı açın ve suyun durumuna bakın çamur gibi bir görüntü varsa astra h larda özellikle de 2011 lerde kronik bir şekilde yağ soğutucusu patlıyor ve bu durum meydana gelebiliyor. ayrıca yine astra h larda sık gözüken bir durum radyatör tutan civatalar zamanla yuvalarını deliyor ve su sızdırıyor neden bizim arabalarda derseniz motorumuz biraz sarsıntılı çalışıyor( daha yeni iş arkadaşımın başına geldi değişim yapıldı) .. en son ve istenmeyen en önemli durum ise conta yanması sonucu motor yağına su karışması ve su eksilmesi. bu durumu da yine motor suyuna bakarak anlayabilirsiniz..

• Beğen
Tepkiler: Hasip ve Ergun U.
Benzer bir sıkıntı benim araçta da(Astra 1,4 Turbo) vardı. Gözlemlerim sonucunda Devirdaim Su Pompasından su damladığını gördüm ve aşağıdaki görmüş olduğunuz devirdaim pompasını orjinali ile değiştirdik ve sorun çözüldü. Tabi buda sizin araçtaki ihtimallerden bir tanesi.20170819_094624.webp20170819_094336.webp20170819_091858.webp

• Beğen
Evet baya bir su eksiltmiş..Zaten antifirizde kalmamış..Bence önce iyimser yaklaşıp Antifiriz ekletip bir süre o şekilde kullanıp su seviye kontrolu yapın..Suyu ilk koyduğunuz seviyeyi iyicene görün veya işaretleyin...Ara ara takip edin...(Düz zeminde olmasına gayret edin)..

• Beğen
Tepkiler: Hasip
Geri