Sol cam calismiyor!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan scoglu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

scoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Aracim corsa c sofor kismi cam elektrikli fakat sağ cam calismiyor sol camda sorun yok. Neden olabilir acaba?

kaç model araç..????
eğer eski modelse kapıdan geçiş kabloları kopmuş olabilir. bi kapıdan geçen körüğü sağa sola oynat. çalışıyomu diye bak..
tabi ilk önce sigortalara bakmak lazım:):) sonra kablo

Aracim corsa c sofor kismi cam elektrikli fakat sağ cam calismiyor sol camda sorun yok. Neden olabilir acaba?
biraz da kavram kargaşası var sanırım ortada,
çalışmayan sağ cam mı sol cam mı acaba?
sağ ise diğer taraftaki düğmeden de çalışmıyor mu?
belki kapı üstündeki düğmede sıkıntı vardır yada kapıdaki sağlamdır da şöför tarafındaki düğmede sıkıntı vardır... bakmak lazım...

.

şoför mahalindeki cam çalışmamakta haklısın

benim c3 tede geçen ay olmuşu. şöyle çözdüm...
1 öncelikle cam motoruna elektrik gelip gelmediğini anlaman lazım. bunun yolu sessiz bir yerde tüm kapıları kapatıp düğmelere bas. bir vınlama varsa motor sağlam elektrik geliyordur... ses yoksa elektrik problemine karşı sigortasnı kontrol et sigortada sağlam vınlama varsa kapıyı dikkatlice sök. gizli vida tırnak vs kırma... kapı döşmesinin altında köpüğümsü bir naylon olacak onu kaldır motoru görmeye çalış... camı indirip kaldıran çelik bir tel göreceksin. düğmeye tekrar bas bu telde ufakta olsa bir gerilme varsa motor sağlam fakat sıkışan bir şey var demektir... bu sıkışma genelde toz toprak küçük taşların cam rayına dişliye sıkışmasıyla oluşur... raya bir tahta parçası ile hafif hafif vurup tekrar dene... bende bu şekilde bişeyler döküldükten sonra camım hareketlenmişti... bunun öncesinde zaten ciiiiyyk diye cam ötüyordu... buda taş sıkışmasına işarettir zaten:) kolay gelsin...

Son düzenleme:
wd40 işini çözebilir. benim sağ arka cam düğmede sorun vardı kaldırıyor fakat indirmiyordu.sprey işimi gördü.

realjacal arkadaşım bendede aynı sorun var şöför kısmından bütün camları kontrol ediyorum ancak arka camlar arkadan ne iniyor nede kalkıyor. wd40 benimde işimi görür mü? şöför kısmından bagaj ve kapı kilitleme çalışmıyor bunun sorunu ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim...

realjacal arkadaşım bendede aynı sorun var şöför kısmından bütün camları kontrol ediyorum ancak arka camlar arkadan ne iniyor nede kalkıyor. wd40 benimde işimi görür mü? şöför kısmından bagaj ve kapı kilitleme çalışmıyor bunun sorunu ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim...
camlar için çocuk kilidinde arıza olabilir.

denemekte fayda var zararı olacak birşey değildir.benim sorunumu çözdü.

bunun sebebi çocuk kilididir, şöför tarafındaki düğmelerin ordaki kilit kapalı kalmıştır, wd40 bir işe yaramaz...

Geri