Arkadaşlar açık hava filtreleri; standart hava filtrelerinden gözenek olarak daha geniş olduğu için araca daha fazla hava gitmesini sağlıyor ve belki 1-2 beygir extra güç sağlıyor. Ama tahminen (ki fazla anlamam) bu sadece fazladan hava ile olmuyor havayı fazla alınca benzini de o oranda çekiyor ki beygir gücündeki artışla birlikte bu parçayı takınca yakıt sarfiyatı da artıyor paralel olarak. Hele ki Vectra B 'nin heryeri sensör bi ayar çekecektir kendine göre Hepsiburada.com'da 160 tl Opel için filtre kutusuna girecek şekilde K&N filtre var. Ayrıca 15-20 tl'ye de benzer filtreler var. 160 tl vererek iyisini alıp yakıt sarfiyatını çok arttırmadan benzini daha verimli yakmak mümkün müdür sizce?
Sonuçta pek inanmasam da beygirde artarsa ne ala. Zararlı mıdır bu açık filtre olayları motor için toz kir bakımından. Arıza ışığı yakar mı acaba diye de düşünüyorum. Pahalımı alayım ucuzunu mu diye de düşünüyorum Ne dersiniz arkadaşlar? Değerli yorumlarınızı beklerim. Saygılar.
Sonuçta pek inanmasam da beygirde artarsa ne ala. Zararlı mıdır bu açık filtre olayları motor için toz kir bakımından. Arıza ışığı yakar mı acaba diye de düşünüyorum. Pahalımı alayım ucuzunu mu diye de düşünüyorum Ne dersiniz arkadaşlar? Değerli yorumlarınızı beklerim. Saygılar.