Standart Hava Filtreleri?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Poem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Poem

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar açık hava filtreleri; standart hava filtrelerinden gözenek olarak daha geniş olduğu için araca daha fazla hava gitmesini sağlıyor ve belki 1-2 beygir extra güç sağlıyor. Ama tahminen (ki fazla anlamam) bu sadece fazladan hava ile olmuyor havayı fazla alınca benzini de o oranda çekiyor ki beygir gücündeki artışla birlikte bu parçayı takınca yakıt sarfiyatı da artıyor paralel olarak. Hele ki Vectra B 'nin heryeri sensör bi ayar çekecektir kendine göre :) Hepsiburada.com'da 160 tl Opel için filtre kutusuna girecek şekilde K&N filtre var. Ayrıca 15-20 tl'ye de benzer filtreler var. 160 tl vererek iyisini alıp yakıt sarfiyatını çok arttırmadan benzini daha verimli yakmak mümkün müdür sizce?
Sonuçta pek inanmasam da beygirde artarsa ne ala. Zararlı mıdır bu açık filtre olayları motor için toz kir bakımından. Arıza ışığı yakar mı acaba diye de düşünüyorum. Pahalımı alayım ucuzunu mu diye de düşünüyorum :) Ne dersiniz arkadaşlar? Değerli yorumlarınızı beklerim. Saygılar.

Şimdi kafalar az karışmış. Çok hava olayı olmaz, olamaz, şöyle ki, havayı çok basitçe şöyle çekeriz, emme supabı açılır ve piston, odadaki karışım patladıktan sonra aşağı inerken vakum yaparak havayı çeker. Havayı arttırmanın yolları ise, emiş süresini arttırmak. Burda da egsantrikler girer, yada değişken zamanlama varsa o.

Burada ister filtre olsun, ister olmasın, ister büyük delikli, kirli leş olsun gene aynı miktarda havayı alacaktır odaya. Buradaki olay o havayı daha az güç harcayarak içeri çekebilmek ve hava daha az sıkışarak filtre edildiğinden daha soğuk gelmesidir.

Aracınız için kutu içi K&N alabilirsiniz. Ben senelerdir kullandım, bir sorun yaşamadım, düzenli ve doğru bakımını yapmanız yeter. Filtreye ve bakım setine ödeyeceğinizin karşılığını alamayabilirsiniz. Ölçülebilir, hissedilebilir bir fark beklemeyin filtreden.

Diğer Konu:
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=1330

Teşekkür ederim Emre kardeşim. Aydınlatıcı olmuş.

bugun bu soruyu sorayım derken poem sormuş :) soru ve cevap için teşekkür ederim :)

Geri