Start&stop

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguzbaris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oguzbaris

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar yurt dışında bir araba kraladım markasu wolksvagen touran 2011 model 2000 kmde arabadaki şu start & stop özelliğini bilenlerinizin olup olmadığını sormak istiyorum
arabayı kırmızı ışakta boşta debriyajdan ayağınızı çekince stop ediyor, yeşil yanınca debriyaca basınca hemen marş basılıp motor devreye girip hareket ediyorsunuz
bu sistemi biz kontağı kapatarak yapsak olabilirmi yoksa böyle bir sistemin gerçekten arabaya zarar vermeyeceği konusunda bir bilginiz varmı teşekkürler

Bence biz kontağı kapatsak marş motorunu yeriz, sürekli çalıştır stop et , olmaz yani.

Yanlış hatırlamıyorsam bu sistemi yeni modellerinde fiat'ta uyguluyor. Bizim arabalara böyle birşey uygulamak sanırım imkansız. Hatta araçların kullanım klavuzunda beş dakika gibi kısa süreli duraklamalarda kontak kapamanın daha çok yakıt harcamamıza sebep olacağı yazıyor.

Ahmet Altınçubuk

1dk nın üzerinde bekleme yapılacaksa motor durdurulmalı. ama ben durduruyormuyum? HAYIR. peki neden? çünkü aracım LPG'li. motoru tekrar çalıstırmak için benzin gerekiyor ve benzin LPG'den neredeyse 2 kat daha pahalı. :D

Geri