subap değişimi

theArcher

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar öncelikle merhaba. 2005 model astra h z16xep aracım var. Ateşleme bobini ve bujileri yeni değiştirdim. Fakat aracam özellikle sabahları tekleme yapıyor. Şöyle anlatıyım ilk çalıştırdığımda 4-5 dakika bekliyorum daha sonra hareket ettiğimde 4000 devirde 2.vitese geçiyor. Kasiste yavaşladığımda(2 den 1 düüştüğünde) araç başlıyor teklemeye sanki dizel gibi. Daha sonra tekrar 2.vitese geçiyo diğer kasiste yavaşladığımda bu sefer araba tekliyo ve stop ediyo. Bu sıkıntı 1 aydır devam ediyor. Ustaya götürdüğümde üst kapak açılıp temizlenecek dedi. Gerekirse ki durum onu gösteriyormuş subaplar değişecekmiş. Böyle bir sorunla karşılaşan oldumu acaba?

Arkadaşlar öncelikle merhaba. 2005 model astra h z16xep aracım var. Ateşleme bobini ve bujileri yeni değiştirdim. Fakat aracam özellikle sabahları tekleme yapıyor. Şöyle anlatıyım ilk çalıştırdığımda 4-5 dakika bekliyorum daha sonra hareket ettiğimde 4000 devirde 2.vitese geçiyor. Kasiste yavaşladığımda(2 den 1 düüştüğünde) araç başlıyor teklemeye sanki dizel gibi. Daha sonra tekrar 2.vitese geçiyo diğer kasiste yavaşladığımda bu sefer araba tekliyo ve stop ediyo. Bu sıkıntı 1 aydır devam ediyor. Ustaya götürdüğümde üst kapak açılıp temizlenecek dedi. Gerekirse ki durum onu gösteriyormuş subaplar değişecekmiş. Böyle bir sorunla karşılaşan oldumu acaba?
atesleme bobınını degıstıkten sonramı basladı bu sıkıntı?

Ateşleme bobinini değiştireli 6 ay oldu. Sorun ondan olabilir diyen arkadaşlar için belirtmiştim.

peki subapları değişştirirken nelere dikkat etmeli.Tavsiye edeceğiniz bi marka falan varmı?Güneş ve subsan diye bi marka var hangisi iyi sizce.Ustam internetten almamı söyledi parçaları.Şimdi bende subap takımı ve üst takım conta siparişi verecem.Opelgm sitesi güvenilir mi sizce?

sadece vites geçişlerinde olan bir sıkıntı anladığım kadarıyla.. subap arızasına benzemiyor. Hani desenizki araç ısındığında her viteste tekleme oluyor o zaman tamam subap kaçırıyor diyecemde..

araç ısındığında herhangi bir problem olmuyor.lcd 'den sıcaklık değerlerine bakıyorum motor 80 derece falan oldumu kesinlikle bir sıkıntım olmuyor.Peki subap değilse neden olabilir?

öncelikle motor soğuk iken kompresyon testi yapılması gerekiyor 130 150 bar normaldır bu ölçüyü motor sıcak iken tekrar yapmalıdır eger basınç 100 veya altı olursa bilki siboplar ölüdür.

tansu ustam kompresyon testini nasıl yaptırıyoruz? Tech2 cihazıyla öğrenebilrmiyiz bu değerleri?

hayır komperyon testi için bujiler sökülü sırasıyla her silindir için buji yuvasına bir boru takılır borunun ucunda vakum ölçer vardır marşa basıldığında değerler okunur.

HD_55c7efe5-b53c-4a14-af7d-a46af732f8b1.jpg

Astra maniaa subaplarda olmadığına göre sorun sizce nerede olabilir?Vites geçişleri için debriyaj setide değişmeli ama idare eder dedim ustam.

Geri