tampondan bulaşan küçük boyalar nasıl çıkar

donatello

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar selamlar 1 ay önce bi kaza geçirmiştim.. aracıma park yerinde biri çarptı fakat daha durup dururken alkollü olduğunu söylediğim için kaçtı.. plakası falan filan adamı bulduk sonuç olarak araç beylikdüzü opel avrupada yapıldı..

sağ ön çamurluk değişti o değişmek zorundaydı zaten ve tampon tamirdeydi fakat yeni tampon takmışlar.. aslında orjinal kalmasından tamirinden yanaydım ama böyle uygun görülmüş..

herneyse sonuç olarak beyaz boya yapılmış ve bu beyaz boya siyah ızgaralara sıçramış.. boyasını hiç beğenmedim tam kurumadan takmışlar.. bu siyah ızgaradaki sıçrayan boyaları nasıl bir kimyasalla temizlemeliyim?? tavsiyeleriniz nelerdir?
sentetik tiner zarar verirmi?

http://imgim.com/20131121_142943.jpg

kötü olmuş, düzgün maskeleyememişler ızgarayı.

ızgarayı söküp çalışmanızı tavsiye ederim. izopropil alkol deneyin ama işiniz kolay değil.

kötü olmuş, düzgün maskeleyememişler ızgarayı.

ızgarayı söküp çalışmanızı tavsiye ederim. izopropil alkol deneyin ama işiniz kolay değil.

yorumunuz için teşekkür ederim.. izopropil alkol evde var bu iyi oldu.. fakat tamponu nasıl çıkartacağıma dair en ufak bir bilgim yok.. kendim çıkartabilirmiyim? kolay bi işmidir bu?

C kasalarda ızgara çıkarılmaz tampona sabittir maalesef, yapacağınız çok birşey yok gibi boyayı sökecek kadar güçlü bir kimyasal plastiğin renginide alacaktır. Siyah silgiyle deneyin plastikten pasta cila lekelerini çıkarır belki astar kullanılmadığı için plastiğin üzerindeki boyayıda söküp atabilir.

Genelde tampon boyandığında maskeleme yapılsada ön karlıkta boya kalıntısı oluyor ve ordaki eleman tinere batırlmış pamukla silince hemen çıkıyor. Ama sildiği şey nasıl bir tiner bilmiyorum. Ayrıca yıllar önce eski aracımızı broadway' ın boyalı aynalarını sıcak suyla çıkarmıştık. Birde yıkamacılardaki tazyikli suda 10-15 yıkamadan sonra çıkarır sanki. Kolay Gelsin.

bence en dogrusu araba nerde boyandiysa oraya gidip su yaptiginiz pisligi temizlermisiniz diceksin o kadar.serviste bu tür hatalar yapilirmi yav, böyle bir boya yapan insanda ben boyaciyim diyordur.

yorumlarınız için teşekkür ederim yarın boyandığı opel servise götürüp sorunu çözücem.. cidden çok kıl bir durum.. dört dörtlükte demiyorum ama işini adam gibi yapan biyere ne zaman denk geleceğim Allah bilir..

yorumlarınız için teşekkür ederim yarın boyandığı opel servise götürüp sorunu çözücem.. cidden çok kıl bir durum.. dört dörtlükte demiyorum ama işini adam gibi yapan biyere ne zaman denk geleceğim Allah bilir..

dünyanin neresinde olursa olsun serviste yapilan araba dört dörtlük olmasi gerekiyor.

beyler OPEL - CHEVROLET AVRUPA PLAZA
beylikdüzü-istanbul bu servisle asla iş yapmayın! Allah belalarını versin..

ızgaraya sıçrayan boyayı çıkarttırmak için götürdüm aracı teslim ettim.. sonra merak edip arka tarafa yürüdüm uzaktan izledim.. ne göreyim.. uzun ince ucu düz bir tornavida ile ızgaraya sıçrayan boyayı (yukarıdaki ilk yazımda resmi mevcut) kazıyarak çıkartılıyor.. yani plastik kısmıda zarar görmüş kılcal şekilde çizikler çöküntüler vardı.. ayrıntılı bakınca kazındığı belli.. gittim bırakın bırakın dedim afedersiniz ama ''sizin boya temizleme anyaşınızı servis anlayışınızı s....m'' dedim.. düz bastım suratlarına çıktım.. cidden lanet olsun.. bu devirde tanıdık adam gibi kendi ustan olacak.. parçayı kendin tedarik edeceksin ve başında bekleyeceksin adamın iş bitene kadar..

Geri