Tekerlerden Gelen Ciyaklama?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cemil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cemil

Yönetici
Başkan
34-İstanbul
Siteyi ziyaret et
Bu bayramda Antalya ve Alanya taraflarına gittim..Malum oraların sıcağı nemi maşallah...Daha önce duymadığım fren balatalarından şüphelendiğim normal sehir halindeyken bir ses gelmeye başladı..Bazen arara ara bazende sıklıkla bazende uzun süre duymağım bir ciyaklama var...Biraz araştırdım,buna benzer konular farklı yerlerde açılmış...Cevaplar genelde;ufak bir taş olabilir,balatalar dandik ondandır veya sıcaktan şişmeden dolayıdır şeklinde...Daha önceki aracımda frene basınca bazen ufak bir ciyaklama yapıyordu ama bu frene basmadanda,normal sehir halindeykende ciyaklıyor..Bana sıcaktan şişme ihtimali daha yakın geliyor...Sanki sabah ilk kullanmaya başladığımda uzun süre ötmüyor gibi.Yada ben duymuyorum....Şimdi umarım bu gibi sıcak yerlerde uzun süre araç kullananlar veya başına gelenler vardır bu konuda beni aydınlatacak...

Cemil bey ayni sorun bendede vardı. Diskler tornalanıp yeni balata takıldı ve sorun geçti. Sandım ama yanılmışım :D bir süre sonra yine tekrarladi fakat sürekli değil sadece ısınınca yapıyor. Balatanın markasi delphi. Bi dahakine bosch marka veya orjinal balata takicam.

• Beğen
Tepkiler: Cemil
Sanırım 10 bin genel bakımında balatalarıda değiştiririm..Bende balatalarda bosch u tercih edeyim ozaman :)

• Beğen
Tepkiler: mskirca
Delphi marka balatalarda kronik bir durum galiba. Ben de bu marka taktirmistim. İşin kotusu bitmek bilmiyor da:)) Frenlerken cikan ses gıcık ediyor insani. Malum ekonomik krizdeyiz. Bitmemis balatayi ses yapiyor diye degistirecek kadar zengin degilim...

Ben çözümü buldum; camı kapatınca ses gelmiyor :D klasik ama etkili :cool:

• Beğen
Tepkiler: Hasip
Delphi marka mi sizin ki de? Geçen benim başıma da geldi.:D Uzun yoldayim ötmeye başladı ara ara baktım olmayacak hızımı düşürüp el frenini çekip bıraktım geçmişti:) el freni elektronik bu arada. İşin tuhafı bunları takali 6 ay oldu belki daha fazla neden şimdi ses yapmaya başladı bilmiyorum.

Genelde bariyerlere yakın olunca yankı yapıyor ve ses daha fazla hissediliyor..Tiz bir ses olduğu için harbiden sinir bozuyor..

Onceki gun sag arka tekerden gelen ciyaklama icin tekeri söktürdüm. Usta balatanin yerinden çıktığını ve balata sacina temas ettiğini soyledi. Işlem yapilirken orada bulunamadığım icin kendim inceleyemedim. Ayrica balatanin da tek taraflı eridigini kisa surede degisim gerektigini soylediler. Sacla balatanin düzeni saglaninca ses tamamen kesildi. Simdi yeni balata ile tekrar ustanin yolunu tutmam lazim. Balata ciyaklama sorunu yasayan arkadaslara, hangi tekerden geldigini tespit edip sokturerek kontol ettirmelerini tavsiye ederim.

Şuan ses yok ama Nisan veya Mayıs gibi yıllık bakımı yapılırken,balatalarıda değiştiricem kısmetse...

Geri