Tigra katalitik konvertör (katalizör)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Leiurus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Leiurus

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba ben foruma yeni katıldım herkese kolay gelsin.

Aracımda katalitik konverter(katalizör) parça bulunmadığını öğrendim. Aracım Opel Tigra 96 model 1.6

Bu parça olmadan egzoz emisyonundan geçemiyorum sanayiye gittiğimde bu parçaya 800-900 tl fiyat çekiyorlar. Ancak intenette 250 tlye kadar düşüyor.

Bu katalizörün benim aracıma uyanı mı pahalı yoksa her türlü araca uyan bir parça mı bilmiyorum. Böyle bir masrafa girişmeden sizlere danışmak istedim. İyi forumlar.

Hocam öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Bilgim dahilinde 3-5 bişeyler yazmak istiyorum. Katalitik Konvertör denilen parçanın görevi motordan çıkıp havaya karışacak olan zehirli gazların son bir kez daha kimyasal işlem veya yanma işleminden geçirilerek havaya salınması öncesinde miktarının azaltılmasıdır. Bu parça ortalama ömrü 80-100 bin kilometre olduğu varsayılmaktadır. Şimdi sizin aracınızda bu parçayı arızalandığı için içini boşaltarak iptal etmiş olabilirler veya performans istedikleri için iptal etmiş olabilirler. Malesef fiyatları sizin söylediğiniz gibidir. 250 TL yazan fiyatlara dikkat etmekte fayda var. Sonuçta bu ürün aldıktan sonra egsoz emisyonu almanız gerekiyor.

Hocam öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Bilgim dahilinde 3-5 bişeyler yazmak istiyorum. Katalitik Konvertör denilen parçanın görevi motordan çıkıp havaya karışacak olan zehirli gazların son bir kez daha kimyasal işlem veya yanma işleminden geçirilerek havaya salınması öncesinde miktarının azaltılmasıdır. Bu parça ortalama ömrü 80-100 bin kilometre olduğu varsayılmaktadır. Şimdi sizin aracınızda bu parçayı arızalandığı için içini boşaltarak iptal etmiş olabilirler veya performans istedikleri için iptal etmiş olabilirler. Malesef fiyatları sizin söylediğiniz gibidir. 250 TL yazan fiyatlara dikkat etmekte fayda var. Sonuçta bu ürün aldıktan sonra egsoz emisyonu almanız gerekiyor.

Evet bu parça aynı sizin dediğiniz işlemi yapıyor. Aracımın motor performansı katalizör yokken dahi güçlü değil ama muayene daha önemli bir konu.
Bu parçanın ömrünün 100bin kmye kadar kısıtlı olduğunu sizden öğrendim, bu nedenle en iyi tercih sıfır almak ve gözden 900 tlyi çıkartmak olacak sanırım.

Hocam bende internetin yalancısıyım. Birkaç kaynakta bu kilometrelerde sorun çıkabildiğini okudum. İnş sorunsuz şekilde çözebilirsiniz.

Tigra gerçekten zor bir araç. Neredeyse her parçası özel olarak üretilmiş, tabi çok tutulmadığı için parça bulmak gerçekten büyük problem maalesef. Umarım dediğiniz gibi sorunsuz halledebilirim. İlginize teşekkürler

Durumunuz yoksa emisyonu muayene istasyonunda degil muayene yapan baska,biyerde yaptirin. Muayeneden gecireceklerdir. Var ise icini dolduruyorlar sifirini almak yerine egzoscuya nekadara doldurdugunu sorun doldurtma yoluna gidin. ikinci el almayin tikali olursa basiniza is alirsiniz. ( Bu sekilde kullandiginiz surece cevreyi kirlettiginizi de bilin tabiki)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Hasip
Durumunuz yoksa emisyonu muayene istasyonunda degil muayene yapan baska,biyerde yaptirin. Muayeneden gecireceklerdir. Var ise icini dolduruyorlar sifirini almak yerine egzoscuya nekadara doldurdugunu sorun doldurtma yoluna gidin. ikinci el almayin tikali olursa basiniza is alirsiniz. ( Bu sekilde kullandiginiz surece cevreyi kirlettiginizi de bilin tabiki)

Eskiden muayene yapan yerlerde geçiriyorlarmış ancak devlet artık hepsini kamera ile takip ettiği için yapmıyorlar.

Aracımda katalizör olmadığını bana da yeni söylediler, mecburen sıfırından taktırmam gerekiyor. Emin olun ben de bu şekilde araba kullanmaktan memmun değilim. Önümüzdeki hafta bu sorunu çözüp, muayenemi yaptırmak istiyorum zira performans ve konfordan önce güvenlik gelir. İlginize teşekkür ederim.

Geri