http://oto-park.com/haberler/olmayacak-duaya/270 Şöyle bir modifiye denenmiş ancak istenilen sonuç pek de alınamamış.
Sıkılmadan okudum
şimdi Flea arkadaşımız güzel hoş demiş ama ilk arabalar vazgeçilmezdir...O arkadaş yıllarca ablasıyla beraber bindiği arabadan daha fazla verim almak için birşeyler yapmış.Aslında fenada olmamış.Ama o harcanan+aracın fiyatına daha iyi şeyler elde edilebilir tabii ki...
Geçenlerde şu hava filtresi tartışması vardı.Konu neydi unuttum ama araştırırsanız 1-2 dkda bulursunuz konuyu.Sanıyorum Corsa D hava filtresi konusu.Orda herkes detaylarıyla anlatmış.
Benim görüşüm sizin baktığınızda hoşunuza gidicek küçük dokunuşlar yapın arabanın dış görünüşüne (lafı okuduğum paragraftan çaldım
) ve ses içinde egzoz ve hava filtresi olmadı katalitik işine girin en azından tatminkar bir ses alırsınız.
Eğer gerçekten performans istiyorsanız atmosferik araçtan vazgeçip maddi durumunuza göre 1990-2000 arası turbolu (1.6 1.8 yada 2.0) bir araç alın. (Calibra ideal gözüküyor) aslında paranız varsa GTC işinizi görür
Bizde zamanında 2000 honda civic 1.6ies vardı.Yaşım küçük olduğundan arabanın küllüğüne dokunma şansım bile yoktu.Ama 2005 den beri 1.6 atmosferik Astraya biniyorum.Performans olarak memnun muyum? Hayır. Yani daha doğrusu insan şöyle gaz pedalına dokunduğunda arabanın hızıyla koltuğa istemsiz yaslanmak ister.8 koca sene geçti.Herşeyini gördüm o da benim her durumumu gördü
elimden geldiğince küçük şeyler yapmaya çalışıyorum ama şunu öğrendim. Atıyorum 24-25 liralık araca turbo takmak istesem manifolttan egzantiriğe taşlamadan gömleklere piston ayaklarına kadar herşey değişecek.e 10000TL harcasam nolcak ? satıp 1.6 turbo GTC alırım daha iyi
ama iyi şaka makinesi olur orası ayrı
Sonuç olarak;
Dış görünümü ile ilgili küçük değişikler yapın(Body kit+Farlar+panjur+jant+lastik+yay) müzik sistemi + iç aydınlatmalar fln filan. yüklü paranız varsa pahalılardan başlayın.Yoksa küçük küçük panjur du ampüldü flndı filandı başlayın biryerden. Ama benim yaptığın hatayı yapmayın.Öyle parçalar alın ki satarken söküp arabayı stok satacağınız ve elinizde patlamayacak şeyler alın veya yaptırın arabanıza...
Şimdiden değişiklikleri merak ediyorum.Yaptırdıkça buraya fotoğraf koyarsınız umarım.
İyi çalışmalar...