Trafik cezasına itiraz ile ilgili...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bahadircakir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
B

bahadircakir

Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar biri sormuştu zamanında kimdi onuda hatırlayamadım konuyuda bulamadım. trafik cezasına itiraz etmek istiyordu. bende o sıralar bir cezama itiraz etmiştim. sonuçlandığında da haber verecektim. Az önce karar adresime tebliğ edildi. hatalı sürüşü ispatlayacak hiç bir delil olmadığından ve itirazı vaktinde yapmamdan ötürü cezam iptal edilmiş. Kararın bir kopyasıda trafik şubeye gönderilmiş.

öncelikle suçu işlerken hiç bir foto yada ispat edecek başka bir yol olmadığını savunmamda beyan etmiştim. daha sonra tebliğ süresinin çok uzun olmasına da değindim. yaklaşık olarak 2 sayfa savunmamı Ankara trafik mahkemesine elden teslim ettim.
dilekçeme ek olarak aracımı o sıra sattığım için;
- ceza tutanağı fotokopisi
- araç devir kağıdı fotokopisi ( sattığım için ) ( normalde ruhsat fotokopisi )
- ehliyet fotokopisi ve nüfus cüzdanı fotokopisi
- adalet sarayından temin edilen dosya ( 1-2 tl birşey )

itiraz edeceklere yardımcı olması dileklerimle...

Ynt: Trafik cezasına itiraz ile ilgili...

Bahadır bizi çok önemli bir konuda aydınlarttın saolasın...

Cezayı ödeyipmi mahkemeye başvurdun yoksa ödemedenmi?

pardon eklemeyi unutmuşum;

cezayı ödemeden başvurdum.

bu kısımda mahkeme sonuçlanana kadar cezaya faiz işlemiyor. ancak 15 içinde ödeme indiriminden de yararlanılamıyor.

Ve bunun  maliyeti 1-2 lira bişi diyorsun.. :)

Cezaya itiraz etmeyi düşünen MeRt'ti sanıyorum ama sonra cayıp ödemişti. Ama yol göstermesi açısından süper paylaşım Bahadır, eline sağlık. (:

iptal olursa öyle  011zaa

dilekçeyi verip hakim karşısına çıkmak 5 dk sürüyor. hakimde sana bir bakıyor sonra tamam diyip yolluyor  011zaa

GNSpower link' Alıntı:
Cezaya itiraz etmeyi düşünen MeRt'ti sanıyorum ama sonra cayıp ödemişti. Ama yol göstermesi açısından süper paylaşım Bahadır, eline sağlık. (:

rica ederim. umarım yardımcı olur. çünkü gerçekten sırf kıllık olsun diye ceza yazanlar var canım ülkemde. özellikle müfettişler.

neyse belkide müfettişin önüne makas attım o da olabilir ama delil yok işte  011zaa

Hep cesaret edemediğim bir konuydu.. Malum ankarada Mobeseler tuzak gibi artık :)

Bende üşenip trafik müfettişinin gıcıklığına yazdığı cezayı ödemiştim. Aynı sizin durum gibi ispatlayacak hiç bir delil yoktu. Bundan sonra olursa itiraz ederim kesin. Kendinizle ilgili kısımları çıkarıp Dilekçe örneğini de paylaşabilirseniz mükemmel paylaşım olur.

evdeki bilgisayarda bir örnegi olması lazım bulursam paylaşırım.

Geri